1

Cover Music Of The Spheres
Hafabra

YBS Band

'Music Of The Spheres'

Egon / import

Vier aartsmoeilijke maar o zo mooie concourswerken uitgevoerd door de verfijndst klinkende brassband van de jongste jaren. De YBS Band haalde werd in de periode 1996-2004 maar liefst negen keer Europees kampioen. Het titelnummer van de hand van Philip Sparke is het absolute hoogtepunt. De blaasmuziek van de toekomst? Eind mei 2006 doen ze ons land aan, in de gaten houden dus.

10

Cover At Carnegie Hall
Jazz / Vrije improvisatie

Thelonious Monk Quartet with John Coltrane

'At Carnegie Hall'

Blue Note / Emi

Begin dit jaar toevallig teruggevonden opnames uit 1957, de periode dat ook de studio-opnames op OJC werden gemaakt. Zowel Coltrane als Monk zijn hier veel meer in vorm dan tijdens de studiosessies. En verder...

11

11

Cover Mellow Moments
Hafabra

Iwan Williams & YBS Band

'Mellow Moments'

Egon / import

11

Cover Paradisiac
Pop / Rock

Millionaire

'Paradisiac'

Pias /

11

11

Cover Grundstueck
Pop / Rock

Einstürzende Neubauten

'Grundstueck'

Eigen beheer /

11

Cover Frances The Mute
Pop / Rock

The Mars Volta

'Frances The Mute'

Universal /

11

2

Cover The Ultimate Collection
Wereldmuziek / Traditioneel

The Pogues

'The Ultimate Collection'

Warner Music /

Niet zozeer de verzamel-cd dan wel de bonus live-opname in de Londense Brixton Academy eind 2001 loont zo de moeite. Dat deze live-cd vijftien jaar te laat komt, zien we door de vingers. Wie erbij was, zag dat Shane MacGowan en de zijnen nog lang niet afgeschreven zijn. Vorig jaar werd dezelfde tour herhaald en dit jaar gaan de kaartjes opnieuw vlot de deur uit. Voor de Amerikaanse tournee in maart 2006, zijn al vijf van de zeven concerten uitverkocht en... er komen steeds meer geruchten over nieuw materiaal.

3

Cover
Hafabra

YBS Band

''

Egon / import

Religieus ge�nspireerde muziek van de Salvation Army heeft de reputatie wolliger te zijn dan Stefaan De Clerck en Marc Verwilghen samen, maar dit is heel andere koek. Alweer een YBS Band in bloedvorm.

4

De belangrijkste band uit de ganse brassbandgeschiedenis viert haar 150ste verjaardag met een driedelige verzamelaar opnames van de voorbije honderd jaar. Een schitterend document met zowel historische opnames als bloedmooie composities..

5

Sterke live-registratie van een band die moeiteloos blazers en hiphop weet te koppelen.

6

Cover How To Dismantle An Atomic Bomb
Pop / Rock

U2

'How To Dismantle An Atomic Bomb'

Island / Universal

Na meer dan een kwarteeuw nog steeds een van de beste rockbands. Koop de cd echter niet hier maar vind de Engelse versie met de bonustrack 'Fast Cars'.

7

Cover What We Must
Jazz / Vrije improvisatie

Jaga Jazzist

'What We Must'

Ninja Tune /

Steviger en alleen daarom al interessanter dan voorganger 'The Stix'.

8

Cover Highlights WMC 2005 Fanfare
Hafabra

V/A

'Highlights WMC 2005 Fanfare'

Mirasound / import

Door allerlei omstandigheden is de fanfare de meest bedreigde orkestvorm in de blaasmuziek en cd's met fanfaremuziek zijn schandalig zeldzaam. Fanfares hebben in vergelijking met lichter klinkende harmonies een stevigere maar ook donkerdere sound. De hoogtepunten van het Wereld Muziek Concours te Kerkrade bieden gegarandeerd kwaliteit.

9

Of hoe fris jazz kan klinken... Werk van Duke Ellington, Django Reinhardt, Sun Ra en Queens Of the Stone Age bevindt zich op ��n plaat.