1

Cover Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust
Pop / Rock

Sigur Rós

'Með Suð Í Eyrum Við Spilum Endalaust'

EMI / EMI

Sigur Rós breekt dit jaar eindelijk door naar een groter publiek met een plaat vol onwereldse pracht, recht uit het hart van Ijsland!

10

Cover Night Falls
Pop / Rock

The Longest Day

'Night Falls'

Feral Media / -

Onbekend maakt niet onbemind, een te ontdekken parel van de andere kant van deze planeet (Australi�). De perfecte mix van postrock, shoegaze en gitaardrones.

11

Cover Little Lucid Moments
Pop / Rock

Motorpsycho

'Little Lucid Moments'

Stickman Records / Konkurrent

De Noren lappen het hem weer met deze psychedelische en epische oplawaai van een plaat met vier nummers die vrijwel onmiddellijk onder de huid kruipen.

12

Het solo tussendoortje tijdens de sabbatical van The Dresden Dolls groeit mede dankzij de hulp van Ben Folds uit tot een breed georkestreerde en bovenal bloedmooie conceptplaat.

13

Een krachtige orkaan verpulvert vanuit West-Vlaanderen stilaan de rest van Belgi� met gitaarstormen die niemand onberoerd laten.

14

Cover Brighter Than Creation's Dark
Blues / Roots / Folk

Drive-By Truckers

'Brighter Than Creation's Dark'

New West Records / Sonic Rendezvous

Een prachtige mix van soul, southern rock en country, en dit de volle 75 minuten lang waarvan er geen enkele te veel is.

15

Een meer dan beklijvend Belgisch werkstuk dat bij elke luisterbeurt nog meer geheimen prijsgeeft. Een absolute groeier en het tweede meesterwerk op rij!

2

Iets lichter op de maag dan de voorgaande albums van TV on the Radio, maar daarom zeker niet minder indrukwekkend.

3

Cover The Age of the Understatement
Pop / Rock

The Last Shadow Puppets

'The Age of the Understatement'

Domino / Munich

De frontmannen van The Rascals en The Arctic Monkeys schenken ons een onweerstaanbare muzikale trip naar de orkestrale pop van de jaren 60!

4

The Gutter Twins bieden het beste van The Afghan Whigs en The Screeming Trees in ��n band met een duistere ondertoon.

5

Cover Take Refuge in Clean Living
Pop / Rock

Grails

'Take Refuge in Clean Living'

Important / Conspiracy

De meest innovatieve en veruit de interessantste band in een genre dat op sterven na dood is: postrock. Dat laatste is al een prestatie op zich, maar het is zo veel meer.

6

De mooiste 'tristesse' van het jaar en bovendien het beste bewijs dat er ook in de Nederlandse muzieksc�ne parels te ontdekken zijn.

7

Cover Third
Pop / Rock

Portishead

'Third'

Island / Universal

De jaren van geduld worden eindelijk beloond. Het iets andere geluid dat Portishead op 'Third' laat horen, neemt echter niets weg van de kracht van het geheel.

8

Prachtige zangharmonie�n in een bedje van folk, Americana en rock. Prille twintigers met een niet minder dan briljante debuutplaat!

9

Cover Doomsdayer's Holiday
Pop / Rock

Grails

'Doomsdayer's Holiday'

Temporary Residence / Conspiracy

Twee fenomenale releases in hetzelfde jaar, het is enkel de allergrootsten gegeven. Zoals eerder gezegd: veruit de interessantste band in het genre.