Arcade Fire doet waar het goed in is een maakt een heerlijk veelzijdige plaat over jeugdherinneringen. 

Cover High Violet
Pop / Rock

The National

'High Violet'

4AD/Beggars Banquet / XI Records

Na jaren een goed bewaard geheim te zijn geweest, is The National dit jaar definitief doorgebroken met het oorstrelende 'High Violet'. De typische bariton van Matt Berninger (die op deze plaat ook echt zíngt), vergezeld van een uitstekende groep muzikanten en teksten die bijna als literatuur met een grote 'L' bestempeld mogen worden, waren dit jaar reeds goed voor een stek op het hoofdpodium van Pukkelpop, een uitverkochte Ancienne Belgique en een nog te komen concert in Vorst Nationaal.

Met z'n tweetjes produceren Blood Red Shoes een sound die met verstomming doet slaan.

In dit soloproject bewijst Benjamin Wynn zich als een begenadigd sampler. Ideaal materiaal voor een avondlijke beluistering.

Muziek om bij weg te dromen.

Cover Wild Hunt
Pop / Rock

The Tallest Man on Earth

'Wild Hunt'

Dead Oceans / SC Distribution USA

'Wild Hunt' is een erg simpele plaat. In één nummer krijgt de piano de hoofdrol, maar in de overige nummers is deze rol weggelegd voor de gitaar. Met een stem die vaak vergeleken wordt (en soms niet geheel onterecht) met die van Bob Dylan bezingt de Zweed eenvoudige onderwerpen op de meest wonderbaarlijke manier. Bij momenten zijn tranen van ontroering niet veraf. Daarbij komt nog dat het ook een sympathieke peer is.

Cover Nice is Good
Pop / Rock

Marble Sounds

'Nice is Good'

Zeal / Konkurrent

Een perfect gebalanceerde plaat met ingetogen pareltjes.