Cover Bad As Me
Pop / Rock

Tom Waits

'Bad As Me '

Anti / Warner

Nog nooit een slecht Tom Waits album gehoord. Het eerste nieuwe studio album in zeven jaar, mag in deze lijst dan ook niet ontbreken.  

Cover El Camino
Pop / Rock

The Black Keys

'El Camino '

Nonesuch / Warner

Minder soul & blues, wel meer rock, koortjes en synthesizers. De tijd dat toegankelijker ook automatisch als minder kwaliteit bestempeld werd door onderstaande, is echter al even voorbij. El Camino is gewoon een stevig, catchy album dat dik zijn plaats verdient tussen de groten der aarde.  

Cover Popcorn & Cinemagic
Punk / Metal

Arizona

'Popcorn & Cinemagic'

Funtime / Sonic Rendezvous

Op punk/ postrock gebied het beste wat er de laatste jaren op de Belgische markt verschenen is. Ongetwijfeld heeft dit ook te maken met het feilloze accent van de Engelstalige zanger, doch ook op muzikaal gebied staat deze band er als een huis. Zeker de moeite live eens ergens mee te pikken.

Cover Rugged Road
Reggae / Ska

The Aggrolites

'Rugged Road'

Young Club / Import

Cover Punk And Poetry
Punk / Metal

The King Blues

'Punk And Poetry '

Transmission / V2

Cover Hot Sauce Committee, Pt. 2
Hiphop / R&B

Beastie Boys

'Hot Sauce Committee, Pt. 2 '

EMI / EMI

Cover England Keep My Bones
Punk / Metal

Frank Turner

'England Keep My Bones '

Xtra Mile / Import

Vandaag de dag lijkt elke frontman van een punkrockgroep zijn eigen singer-songwriter project te willen opzetten. Zelden is dit een succes. Frank Turner bewijst echter dat er wél muzikale pareltjes uit dergelijke projecten kunnen ontstaan.

Cover Slave Ambient
Pop / Rock

The War on Drugs

'Slave Ambient'

Secretly Canadian / Konkurrent

Cover Kurt Vile
Pop / Rock

Kurt Vile

'Kurt Vile'

Matador / Beggars

Artiesten die als “de nieuwe Bob Dylan of Leonard Cohen” omschreven worden, bekijk ik meestal wat sceptisch. Ondanks er maar één Bob Dylan en één Leonard Cohen geweest is en er ooit zal geweest zijn, ontgoochelt deze jonge artiest echter alles behalve.

Cover The Magic Of Youth
Reggae / Ska

Mighty Mighty Bosstones

'The Magic Of Youth'

Side One Dummy / Suburban

De rauwe weerklank van vroeger krijgen we jammer genoeg precies niet meer terug, maar los daarvan moet dit zowat de best Bosstones plaat zijn in 15 jaar. Wetende dat nog geen enkele plaat echt ontgoocheld heeft, snap je meteen wat The Magic of Youth in deze lijst doet).