Cover Institute Of Higher Learning
Jazz / Vrije improvisatie

Kenny Werner with The Brussels jazz Orchestra

'Institute Of Higher Learning'

Half Note / Import

De sound van een bigband wordt heel inventief verrijkt met een symfonische grandeur. Solopassages zijn niet louter als verplicht stijlelement ingebouwd maar zorgen voor verrassende wendingen en accenten.

Cover Crosstalk
Jazz / Vrije improvisatie

Marc Copland

'Crosstalk'

Pirouet / AMG

Het is het verhaal van vier muzikanten-componisten die elkaar ontmoeten en verrassen.

Cover The Seven Deadly Sins
Jazz / Vrije improvisatie

Joseph Daley & Earth Tones Ensemble

'The Seven Deadly Sins'

Jaro / Music & Words

In gezelschap van zowat vijfentwintig muzikanten (waarvan het grootste deel blazers) laat Daley horen wat hij zich allemaal inbeeldt bij afgunst, gierigheid, gulzigheid, trots, lust, woede en luiheid.

In gezelschap van het barokensemble BOX illustreren Gregory Frateur en Nicolas Rombouts samen met vaste sidekick Roel Van Camp hoe flexibel hun universum wel is.

Denk aan een kruising van Gregory Frateur (Dez Mona) en Tom Waits. De hele sfeerschepping op de cd draait dan ook rond Frails uiterst aparte vocalen want muzikaal is dit je reinste akoestische lo-fi.

Alleen al de openingstrack ‘In The Wee Small Hours Of The Morning’ laat een ongelooflijk inventief pianist horen die risico’s niet schuwt.

Cover As Real As Thinking
Jazz / Vrije improvisatie

Machine Mass Trio

'As Real As Thinking'

MoonJune / Import

Drie topmuzikanten (waaronder twee Belgen) dialogeren over de huidige stand van zaken in het duivelse pentagram gevormd door fusion, prog, jazz, rock en avant-garde.

‘Arbr’-En-Ciel’ heeft zoveel verschillende lagen als er handen op de hoes afgebeeld staan. Het is een complex werkstuk dat over heel de lijn onder hoogspanning staat.

De klankenwereld van het bonte gezelschap heeft niets ingeboet aan originaliteit, wel valt op dat er meer gestroomlijnde ideeënwerelden geëtaleerd worden waarbij veel aandacht besteed wordt aan warme melodielijnen.

De heren tonen zich ware meesters in beheersing maar vooral ook in avontuur. Waarom in New York gaan zoeken als we het hier in huis hebben?