Spilfiguur van Flying Horseman is  zanger, gitarist en songschrijver Bert Dockx (ook bij Dans Dans). Met de hulp van drummer Alfredo Bravo, gitarist Milan Warmoeskerken en de stemmen en keyboards van de zusjes Loesje en Martha Maieu (net als Warmoeskerken ook te horen bij Blackie & the Oohoos zorgt hij met Flying Horseman voor donkere, goedvolle, romantische songs die zowel echo’s van new wave als van rootsrock oproepen. Het in 2010 verschenen debuutalbum ‘Wild Eyes’ viel goed bij o.a. het Duysterpubliek. In april 2012 verschijnt opvolger ‘Twist’.

Over de audio

Het begint allemaal er mysterieus en ritueel. De holle drums, etherische damesstemmen en de rammelende gitaar laten niet vermoeden wat er zich in de loop van de volgende zes minuten zal ontvouwen. Door het uitgekiend invoeren van soms kleine, extra lagen, wordt het arrangement van ‘Memorial’ geleidelijk aan opgebouwd, waarbij de stem van Bert Dockx haast onopgemerkt meeschuift in de toenemende dramatiek.

Vanaf 04:27 kan ‘Memorial’ echt de vrije vlucht kiezen. Een extra melodie geeft het nummer weer een nieuwe dimensie, maar wat zo de climax van de song lijkt te zijn, blijkt echter pas het begin van het einde: ook vanuit deze epische gedaante trekken Dockx en zijn collega’s de muziek verder door.

Meer over Flying Horseman


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.