Voor Ignatz, oftewel Bram Devens, moet het allemaal niet zo fancy. Een cd is mooi, maar een tape uitbrengen is even goed. Apparatuur dient immers toch ook maar om ge- en misbruikt te worden? Want wat is er tenslotte mis met het verfrommelen van een tape of eens goed trappen tegen een recorder, kwestie van eens te horen wat dat geeft? Het hoeft dan ook niet te verbazen dat Ignatz zich ten tijde van zijn debuut op Kraak (2005) een lo-fi-fascist noemde;

In totaal verschenen op Kraak drie albums en een verzamel-lp met cassetterestjes van tussen 2005 en 2009. Andere labels waarop Ignatz werk uitbracht, waren onder andere Goaty Tapes, Mort Aux Vaches, Conspiracy, Taping Policies en Fonal. Live deelde Devens affiches in binnen- en buitenland met ondermeer US Girls, Six Organs of Admittance, Sir Richard Bishop, Es en Bridget Hayden.

Over de audio

Wie zou vergeten zijn dat de wortels van de blues in Afrika liggen, krijgt met ‘(Oh) I Know You’ een geheugensteuntje. Afhankelijk vanuit welke hoek het nummer bekeken wordt, kan er een bluesgroove, dan wel een white ass dokkerende Saheldeining in gehoord worden. De vrij bewegende lead gitaar en de lichte stem van Ignatz zorgen voor een constante activiteit die gedragen worden door de onophoudelijk schommelende onderlaag. De psychedelische reverb die later op het gitaargeluid geplaatst wordt, verleent het nummer dan weer een psychedelisch aureool. Zij het dan een met haperende lichtstraal, assorti met de ambachtelijke lo-fi esthetiek van Igantz.

Meer over Ignatz


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.