50 Foot Wave is het logische gevolg van Throwing Muses. Een frontvrouw als Kristin Hersh, die de groep al enkele keren ontbonden heeft, kán muzikaal niet blijven stilzitten. Ze heeft bassist Bernards Georges opnieuw bij zich geroepen, er een drummer bijgehaald en is sedert 2002 opnieuw bezig onder de vlag 50 Foot Wave. Nu is er eindelijk die volwaardige plaat, na de stevige livereputatie die deze groep inmiddels heeft opgebouwd. Naar alle verwachting swingt 'Golden Ocean' stevig uit de pan. Vrouwenrock is verre van monddood!
Hersh brult, roept en tiert als vanouds. Elf kort gebalde, stevige rockers lang raast 50 Foot Wave voort. Een vonkende bas, een snel voortrazende drum, een laagscherende gitaar en de nogal schreeuwlelijke vrouwenstem (afgewisseld met mooi strelende, melodieuze refreintjes) is de gouden formule. Zo lijkt 'Clara Bow' wel op een op hol geslagen punkrocknummer. Gelukkig bezit deze band echter de kracht om zowel tempo als inhoud te combineren en zowel stevig rechtdoor te razen als regelmatig af te wisselen. Door afwisselende solo's mooi in te korten en netjes op zijn plaats te zetten houdt 50 Foot Wave zijn muziek volledig strak. Dit schijfje bevat geen noot teveel bevatten en in combinatie van ophitsende zang zorgt dit op 'Golden Ocean' voor een spervuur van rockmuziek. Clichés als "I've never been afraid to live / I've never been afraid to die" kunnen overigens enkel maar uit de mond van deze dame klinken om in volle kracht over te komen. Uitschieter is het iets meligere 'Sally is a Girl': een pracht van een rockballade die slechts op drie akkoordjes steunt maar wel heerlijk meezingbaar is. Veel meer poespas komt er bij dit cd'tje echter niet aan te pas. Een sobere hoes en karige info laten de muziek voor zich spreken. Een (h)eerlijke punkattitude en een prima eightiessfeer (die tegenwoordig weer zo "in" is) doen de rest. Laat 'Golden Ocean' gerust schallen!
Het lijkt wel alsof een nieuwe rockgodin is verrezen. Niets is echter minder waar. Kristin Hersh maakt inmiddels twintig jaar muziek, maar klinkt nog altijd even fris en hip als in den beginne. Over een energieke rocktante gesproken!

Meer over 50 Foot Wave


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.