Frankrijk is het laatste decennium uitgegroeid tot voorbrenger van allerlei unieke metalbands; daarvan zijn Scarve, Malmonde, Yyrkoon en Gojira enkele mooie voorbeelden. Maar Apocalypse Now toont dat Frankrijk ook meekan met de metalcorescène. De band begon als Forest in Blood en liet een minicd en een langspeler los op de wereld. Na wat veranderingen in de line-up veranderde de groep van naam en het kersverse Apocalypse Now tekende een deal met het Nederlandse GSR voor zijn debuut: het droge, brutale en verpletterende 'Confrontation With God'.

Opener 'In This World' explodeert na de onheilspellende intro met een killer riff begeleid door ratelende basdrums en het geblaf van zanger Elie. Over het algemeen varieert die stem niet veel: het blijft bij deathgrunts, een hardcore brul of een combinatie van de twee. Dat is zeker niet erg, integendeel, maar de vocalen komen wel onverstaanbaar over en dat kan voor de veeleisende luisteraar een reden zijn om af te haken. 'Blood and Fire' en 'From the Sky' zijn nummers van hetzelfde kaliber als de opener: dat laatste omvat een geweldige intro, vinnig death/thrash gitaargescheur en een melodieuze outro. De band zakt echter in een klein dipje met 'Extinction': Apocalypse Now ramt er wel op los met dubbele basdrums en groovy gitaren, maar er is geen enkel deel van het nummer dat je echt bijblijft. Met 'Dreams Can Come True' kookt de band enerzijds gelukkig terug groove en brutale ritmes in een lekker potje metalcore. Anderzijds beheerst Apocalypse Now de kunst van blasts, furieuze drums en (melodieuze) death metalriffs. Na het fijne akoestische intermezzo 'The Last Breath' volgt de compleet vernietigende titeltrack: de catchy death/thrashcore op dit nummer klinkt als de slag der titanen en eindigt daar ook mee na een resem apocalyptisch doodsmetaal en lekker ritmisch gehak in het midden. 'When the Snake Bites' laat zich met hetzelfde recept smaken en sluit de plaat af met een spoor van vernieling.

Deze Fransen hebben zich met 'Confrontation with God' zowel een plaats toegeëigend in de death metal- als in de metalcorescène: vernieuwen doen ze niet, pletwalsen wel.

Meer over Apocalypse Now


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.