Na een minicd en twee langspelers is het Franse Apocalypse Now terug voor meer. Op het vorige 'Confrontation with God' was er sprake van een band die zichzelf nog zocht in een lompe maar brute mix tussen death-, thrash metal, en hard-/metalcore. Het nieuwe schijfje, 'Empires Fall', toont een stap verder in de evolutie en laat zien hoe de band specifieker kiest voor een richting tussen (thrash) metal en hardcore in. De vraag rest alleen of Apocalypse Now zich kan onderscheiden van het gros van de crossovergroepen.

Ja is het antwoord, net wel alleen omdat Apocalypse Now bij ieder nummer bewust voor een andere aanpak kiest: terwijl nummers als opener 'Secret War' blazen als rechttoe rechtane hardcorenummers, zijn andere tracks als 'The New Icon' of 'Empires Fall' lekkere death/thrashers van jewelste met de nodige melodie en groove, iets waar bands als The Haunted, Hatesphere, Carnal Forge of Evildoer absoluut meester in zijn. Nog andere nummers zijn dan leuke combinaties tussen (thrash) metal en hardcore: zo had het ophitsende 'Above The Pain' evengoed van hardcore/metalband Biohazard kunnen zijn, zo catchy is dit nummer. Dankzij de welgeplaatste gangvocalen, de groovy riffs en de ophitsende drumpartijen klopt het plaatje helemaal. De afsluiter 'Messiah' toont dan weer de mix tussen thrash metal en hardcore op z'n best en vooral de brute finale maakt duidelijk dat deze jongens helemaal nog niet uitgezongen zijn, integendeel.

Apocalypse Now is een naam om te onthouden in het metal/hardcoregenre. Echt helemaal zijn de heren er nog niet, maar ze komen wel minstens dichterbij met een volgend album.

Meer over Apocalypse Now


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.