Bob Sinclar is in de muziek- en roddelpers al vanalles geweest: gigollo, juwelendief, spion, model voor zonnebrillen, etc. Maar in feite is hij gewoon de Fransman Christophe Le Friant die zich een alterego vormde naar het personage van ene Bob Sinclar uit een oude Franse spionnageserie. Deze 'Western Dream' is al zijn vierde album en mikt complexloos op de hitparades.

Bob Sinclar heeft deze 'Western Dream' waarschijnlijk in elkaar geflanst toen zijn 'Love Generation' zowat overal in Europa op nummer 1 stond. Want heel wat van de nummers op deze langspeler zijn gemaakt rond één element van zijn platinasingle die dit album mag openen. Ofwel recycleert hij het typische fluittoontje zoals in 'World, Hold on', ofwel laat hij het gitaartje en de kinderstemmetjes weer opdraven in 'Shining From Heaven' (alleen al de titel doet kitsch vermoeden). Maar ook de gospelstem en de feel-good-boodschappen komen terug in verschillende tracks op dit album zoals 'Give a Lil' Love' of 'In The Name of Love'. Het is allemaal verdacht veel recyclage, maar het werkt wel. Een track als 'Everybody movin' kan de belofte uit zijn titel ook waarmaken. De goed uitgewerkte climax op het einde van het nummer zal iedereen, maar dan ook iedereen, doen bewegen. En het is slechts weinigen gegeven om stil te blijven staan op de singles 'Love Generation' of 'World, Hold on', zeker in een club met allemaal mooie, gebruinde, lachende mensen op een zonnig eiland in de Middellandse Zee. Ook 'For You', wat de volgende single zou kunnen worden, is een regelrechte floorfiller.

Men mag zeggen van Bob Sinclar wat men wil. Hij heeft inderdaad zijn house-roots verloochend en is inderdaad de commerciële tour opgegaan, iets wat voor veel collega-dj's en –producers not done is. Bob Sinclar laat het niet aan zijn hart komen en etaleert op 'Western Dream' op arrogante manier zijn vakmanschap om een hit te maken. En daarom wordt hij zonder twijfel enorm benijdt door veel van zijn collega's. Toegeven, Pop Sinclar maakt geen vette house meer, hij maakt nu pop met een iets stevigere beat eronder. Maar alle songs die hij uitbrengt zijn hits. Maar een heel album van deze poppy hits is wel iets te veel van het goede.

Meer over Bob Sinclar


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.