Niets is definitief. In het geval van de split van Claw Boys Claw– de Nederlandse rockers van wie het bandlogo al even stoer is als de stem van frontman Peter te Bos ruig klinkt – is dat helemaal geen slechte zaak. Zo'n elf jaar na vervaldatum achtte het creatieve duo achter deze band (gitarist John Cameron als rechterhand) het tijd de draad terug op te pikken. Titel 'Pajama Day' verraadt enigszins dat de echt wilde rockharen wat dieper ingegroeid zijn, maar dat neemt niet weg dat deze langspeler, die helden als Nick Cave of Stuart A. Staples vereert, een aardig stukje groezelrockt.
Zelfs wie op een avond een fles whisky en een doos havanna's wegwerkt, zal waarschijnlijk de rauwe stem van Peter te Bos niet weten te benaderen. De gepasseerde jaren hebben nog wat extra slijtage aangebracht aan het centrale kenmerk van de Claws-sound, wat het duister en intiem sfeertje op deze plaat absoluut ten goede komt. Claw Boys Claw brengt blues met weinig blues en pakt hier uit met penetrante rockballades. Zelfs een suikerzoete slow met ene Chris van Veghel als vrouwelijke gast ('Rock Me Girl') nestelt zich aardig in 'Pajama Day', waarvan de liedjesvolgorde mooi op- en neer deint. Zo verhindert een alomvattende, introverte somberheid de band niet ook eens wat steviger uit te pakken. Het nogal ongemakkelijke, geneuriede 'Seven Fools' mondt uit in een heerlijk stuk psychedelisch rockgeweld en de titeltrack wervelt met een mooie combinatie van elektronische en akoestische gitaar aardig de hoogte in. Hoewel de band dus duidelijk de tijd benut heeft alles eens de goed te doordenken, blijft de oude fan hier toch een beetje op zijn honger zitten. Claw Boys Claw raakt een gevoelige snaar, maar beroert ze niet volledig. Zeker de tweede helft van deze cd weet intiem te charmeren, maar niet echt op te vallen. Dat resulteert toch in een niet onbelangrijke voetnoot dat twaalf songs met niemendalletjes als 'Flower' of 'Toscamoon' misschien iets te zwaar doorwegen, zelfs met een bluesy cover ('Dream a Little Dream of Me') als bonus om het allemaal wat te ontluchten.
Claw Boys Claw maakt hier een niet onaardige comeback. Na meer dan een decennium stilte pikt de band zijn verhaal weer op zonder in oude streken te vervallen. Met 'Pajama Day' roept de band iedereen op eens lekker te cocoonen en te genieten en ook al gaat dit niet altijd gepaard met een even hoogstaande muzikale klasse, de boodschap is duidelijk.

Meer over Claw Boys Claw


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.