Naast twee bekende voetbalploegen herbergt Brugge ook nog twee relatief grote bands die in het hardere genre opereren. De eerste is het rasechte metalcollectief After All, het tweede het eerder rockgerichte Cowboys & Aliens. Deze laatste zijn geƫvolueerd van een alternatieve richting (in de lijn van Pearl Jam) naar zweterige woestijnrock die volop doet denken aan het fijnere werk van onder meer Kyuss of Queens of the Stone Age. De band heeft nog geen slechte plaat uitgebracht, maar met 'Language of Superstars' overtreffen ze maar netjes zichzelf.
Er zijn een aantal wijzigingen gebeurd in het kamp van Cowboys & Aliens en het is meer dan waarschijnlijk dat deze mede verantwoordelijk zijn voor de plotse adrenaline-opstoot die de band heeft gekregen. Allereerst is er in de vorm van Peter Iterbeke een tweede gitarist opgedoken en dat opent voor Cowboys & Aliens flink wat mogelijkheden. Nu kan de band zonder problemen vrolijk twee melodielijnen door elkaar spelen en dat geeft het geheel flink wat meer diepte. Dat beide gitaristen ook een lichtjes andere stijl erop nahouden maakt alles ook interessanter. De tweede wijziging in het kamp is de toevoeging van drumbeest Mario Goossens, sommigen wellicht bekend van zijn werk bij onder meer Triggerfinger en Hooverphonic. Hij voelt zich als een vis in het water bij deze potige rock en roffelt er lustig op los. Het hoge octaangehalte van de tracks wordt duidelijk in nummers als het titelnummer of het meeslepende 'Kinda Breathtaking'. Een solide ritmesectie legt de grondlaag waarop de rest vrolijk zijn ding kan doen. Zoals altijd trouwens is de sterke zangprestatie van Henk Vanhee de spreekwoordelijke kers op de taart. Zijn timbre benadert regelmatig dat van John Garcia van Kyuss, wat zoveel wil zeggen als een heel expressieve stem met net dat ruige tintje om het geheel scherpe randjes te laten hebben. Zelfs in de eerder gevoelig getinte nummers maakt zijn stem dat de songs fijne weerhaakjes krijgen.
Cowboys & Aliens lijkt nu echt wel klaar voor het grote werk en de band heeft met 'Language of Superstars' alvast een visitekaartje afgeleverd dat kan tellen. Iedereen die een voorliefde heeft voor alternatieve rock met vleugjes metal en een frisse aanpak, zou hier niet aan voorbij mogen gaan.

Meer over Cowboys & Aliens


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.