Het lijkt misschien vreemd, maar soms wordt het Vlaamse platteland omgevormd tot een heuse woestijn. De horizon blakert nog na van de verschroeiende hitte tijdens de dag en wanneer de avond valt komen duistere figuren naar buiten om zich in bars op te houden. Soms komen die samen om zich te vergapen aan een avond ongebreidelde rock 'n' roll, zoals tijdens het optreden van Cowboys & Aliens. Er zijn nog pareltjes van bands in dit land te vinden voor al wie de moeite doet om even te zoeken.

The Starz in Sint-Niklaas is een relatief nieuwe locatie voor rock- en metaloptredens. De zaal zelf is behoorlijk gezellig en is een ideale locatie voor knusse optredens. Southern Voodoo mag de dans openen. Dit trio heeft een fikse voorliefde voor het wat steviger rockwerk en nestelt zich geluidsgewijs ergens tussen AC/DC en Motörhead in. De rock is ruw, schuurt en wringt en heeft een heleboel scherpe kantjes die er best niet afgevijld worden. Southern Voodoo hanteert regelmatig de no nonsense-aanpak en dat siert hen. Ze hadden wel het ongeluk dat er nog relatief weinig aanwezigen waren op het moment van hun optreden en dat maakte het moeilijk om iedereen mee te krijgen. Het mag ook gezegd worden dat sommige composities net iets té simpel waren om lang de aandacht bij de zaak te houden. Doorrammen mag natuurlijk, maar niet ten koste van de aandacht. De schuurpapieren stem van de zanger/gitarist was dan weer een goede zaak, vooral omdat die nergens geforceerd klonk.

De Taal der Supersterren

Toen Cowboys & Aliens de bühne opkwamen werd echter meteen duidelijk welke een wereld van verschil er zit tussen hen en Southern Voodoo. Die laatste was nog een beetje onwennig op het podium, Cowboys & Aliens stonden er meteen en deden met verve hun ding. Henk Vanhee is een geweldige frontman die in staat is om binnen de kortste keren heel de tent in de fik te zetten en dat werkt bijzonder aanstekelijk. De nadruk lag natuurlijk op hun meest recente album 'Language of Superstars' en het werd snel duidelijk dat met deze plaat Cowboys & Aliens een aantal trapjes hoger op de ladder zijn gekomen. De band heeft er duidelijk zin in en jaagt de nummers er aan een rotvaart door. Het enthousiasme slaat over op het publiek dat eindelijk wat in beweging blijkt te komen.

Nieuwste toevoeging in het Cowboys & Aliens-kamp is drumbeest Mario Goossens, ook wel bekend van zijn slagwerk bij Triggerfinger en Hooverphonic. De man is een ware machine die met zichtbaar plezier zijn drumstel geselt. Zijn kloeke polsslag vormt de solide kapstok waar de zoemende en ronkende gitaarpartijen aan opgehangen kunnen worden. In elk geval lijkt het duidelijk dat Cowboys & Aliens volledig klaar is om buiten de landsgrenzen te treden met kwalitatief materiaal zoals dat op 'Language of Superstars' te vinden is. Dat zij een liveband bij uitstek zijn, werd ook netjes bewezen.

Meer over Cowboys & Aliens, Southern Voodoo


Verder bij Kwadratuur

Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.