In hun vrij korte bestaan presteerde het Bostonse grindcorecombo Disrupt om toch zeker één volledig album af te leveren. Maar eenieder die de machinaties van het grindgenre een tikkeltje kent, weet dat volledige albums nauwelijks de complete discografie behelzen. Meestal brengt dit soort bands een hele resem aan songs uit op mini-albums, EP's of splitcd's. Disrupt was wat dat betreft zeker geen uitzondering, wat 'The Rest' netjes en ook volledig bewijst.

Deze dubbelaar omvat elk nummer dat de band uitbracht buiten het debuut 'Unrest' en dat zijn er zo maar eventjes een 78-tal! Die zijn nu dus gelukkig verzameld en kunnen de luisteraar zo'n achtenzeventig minuten aan furieuze hardcore/grind laten horen die toch wel zeer indrukwekkend was en nog steeds is. Er zijn trouwens weinig tracks van deze verzamelaar die boven de magische twee-minutengrens stijgen, terwijl het merendeel nauwelijks een minuut haalt. Dat hoeft in het geval van Disrupt echter geen probleem te zijn, vooral niet aangezien de intensiteit enorm hoog ligt. Aan een razend tempo vliegen de beukpartijen uit de luidsprekers, compleet voorzien van een drilboorimitatie (dankzij de drums) en rondhossende straaljagers (de gitaren). Voor wie trouwens nog twijfelt aan het politieke en maatschappelijke engagement van deze heren, mogen volgende songtitels alvast duidelijkheid geven: 'An End to White Rule', 'God Fearing Citizen', 'Consumed by The System', ... het lijstje is behoorlijk exhaustief. Boven de barrage aan muzikaal geweld ligt trouwens een bijzonder rauwe strot die soms griezelig dicht in de buurt van Barney Greenway (Napalm Death) komt, vermoedelijk een band waarbij Disrupt de mosterd gaan halen is.

In wezen is 'The Rest' niets meer of minder dan een uitstekende aanvulling bij het album 'Unrest', niet alleen omdat iemand met deze albums sterke staaltjes grindcore in huis haalt. Dit is tevens een kans om een flink onderschatte band recht te doen.

Meer over Disrupt


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.