Dubfreaks verenigt u! Een nieuwe plaat van reggaehelden Dub Syndicate ligt in de winkelrekken. Wederom uitmuntend geloodst door oppergoeroe Adrian Sherwood en drummer Style Scott zweeft deze langspeler heerlijk doorheen alle geneugten van het hypnotiserende dubrijk. En dat zijn er heel wat …
De Dub Syndicate slaagt er telkens weer in om oud en nieuw op een succesvolle manier te combineren. Veel rootselementen worden vakkundig door de mangelmolen gehaald en bereiken met subtiele effectjes, echo's en opgewekte blieps een hobbelig, zomers reggaekarakter. Gastbijdragen van ondermeer Gregory Isaacs, Cedric Myton (The Congos) en falsettomeester Cornell Campbell liggen mooi ingebed in een diepe dubsaus, terwijl ze toch de nodige ruimte krijgen om zich ten volle te uiten. Zo is deze plaat er wederom één van subtiliteit, veeleer dan één van overdonderende psychedelica (een diep wegdraaiende echo in 'Uplifting' niet te na gesproken). 'No Bed of Roses' leunt meer aan bij echte 70's rootselpees dan bij hedendaagse elektronische drukte en straalt daardoor veel meer gevoel uit dan de meeste reggae cd's die tegenwoordig op de markt gegooid worden. Naast een diepe, allesdragende baslijn geven mooi weggefilterde blazertjes en diepe keytoetsen karakter aan de originaliteit van de nummers, terwijl het uiterst fijne studiowerk van Adrian Sherwood met goedgeplaatste echo's, samples, reverbs of delays het Dub Syndicate geluid moderniseert. Hoewel slechts 9 nieuwe nummers ingeblikt werden, maakt de aanvulling met 4 remixen (waarvan een meer dan 10 minuten durende dubtrip van 'Adam & Eve') van deze cd een fijne langspeler. Een eigen, uptempo interpretatie van 'Kingston 14' van Gregory Isaacs kan met een geheel nieuwe, warme basrif gerust door het weide reggae publiek aanvaard worden. Hetzelfde geldt voor de daarop volgende instrumentale dubversie. De Dub Syndicate heeft duidelijk weer een voltreffer gescoord!
Het is even schrikken want Dub Syndicate heeft deze nieuwe plaat niet op On U Sound uitgebracht, maar dat heeft duidelijk geen afbreuk gedaan aan de heerlijke reggaevibes die ze al 20 jaar lang uitzwaaien. One Love.

Meer over Dub Syndicate


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.