Dat metal een gegeven is dat over heel de wereld wordt teruggevonden en vaak op de meest onverwachte plaatsen, bewijst dit Elis wel. Plaats van herkomst van dit vijftal is immers Liechtenstein. Misschien zijn deze vier heren en dame dan ook de enige metalheads die er in dat mini-staatje rondhossen. Maar gelukkig zijn ze in staat om kwaliteit af te leveren, getuige dit 'God's Silence, Devil's Temptation'.
Elis is vanaf de eerste noot herkenbaar als zijnde gothic metal. Dat wil zoveel zeggen als het gebruik maken van een lieflijk klinkende en ogende zangeres, een bombastische geluidsmuur om 'U' tegen te zeggen en zware gitaar- en drumpartijen ondersteund door barokke keyboards. De ingrediënten zijn in elk geval genoegzaam bekend sinds bands als Within Temptation en After Forever er in slaagden om zelfs door te stoten naar de top 50. Nochtans zijn die bands van een hoog niveau en ook Elis laat zich niet onbetuigd. Zo zorgen nummers als 'Sie Erfasst Mein Herz', het onechte tweeluik 'God's Silence' en 'Devil's Temptation' en 'My Only Love' dat Elis zich meteen laat opmerken door het uitstekende vakmanschap waarmee deze plaat in elkaar is gezet. Dat de opnamemiddelen wat minder waren is dan ook een kleine opmerking, die volledig terecht aan de kant mag geschoven worden. Het mag dan zo zijn dat de gitaren wat doffer klinken dan de verwende consument gewend is, maar Elis enkel daarom links laten liggen zou een grote fout zijn. Immers, Elis bedient zich uitermate weinig van het 'Schone en het Beest'-principe, zijnde een frêle zangeres die in duel treedt met een grommende man. Dat pleit alweer in hun voordeel. De zangeres is geen 'wannabe' opera-diva maar houdt het alweer eenvoudig en zingt uiterst charmant en toonvast.
Nu mag dit soort gothic metal al x aantal jaartjes meedraaien in de kookpot van genres, maar dankzij bands als Elis blijft die niche doorlopend interessant genoeg om uit de kiezen. Elis mag zich trots op de borst kloppen, want 'God's Silence, Devil's Temptation' is mooi, melancholisch en lieflijk.

Meer over Elis


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.