Het label LifeForce staat vooral bekend om haar releases binnen hardcore. Het is dan ook een beetje vreemd dat het label met Fear My Thoughts het over een iets andere boeg gooit. Deze band staat namelijk garant voor een fikse portie melodieus doodsmetaal, dat maar heel weinig raakvlakken vertoont met de wereld van hardcore. Maar laat dat vooral geen beletsel zijn om Fear My Thoughts aan een nader onderzoek te onderwerpen, want wat de band laat horen klinkt als een klok.

Wie oppervlakkig naar 'Hell Sweet Hell' luistert, zal waarschijnlijk poneren dat Fear My Thoughts in wezen thuishoort bij een rijtje Amerikaanse bands die allemaal goed naar in Flames geluisterd hebben. In dat rijtje horen onder meer Shadows Fall, God Forbid of Enforsaken. Het is waar dat Fear My Thoughts elementen van die subcultuur bevat, maar er zit meer in. De gitaren staan inderdaad fel te ronken en te scheuren op een bedje van razende polka-achtige drumlijnen en er wordt geschreeuwd, gekwijld en gegromd dat het een lieve lust is, maar er is meer aan de hand. Fear My Thoughts weet namelijk hoe ze de luisteraar mee moeten slepen en dat vindt een mens niet zo gek snel terug. Toegegeven, waarom er zo nodig normaal moet worden gezongen tijdens een paar nummers blijft een raadsel, aangezien het hoge octaangehalte van de songs veeleer schreeuwen vereist. Laat dat vooral een minuscuul minpuntje zijn, want het gros van de tracks op 'Hell Sweet Hell' hameren het bloed uit de hersenen. Een speciale vermelding moet gemaakt worden voor het nummer 'TIE Fighting', waarin een piloot uit Star Wars afgebeeld wordt als iemand die eerder geïnteresseerd is in drank en seks dan in vechten. De meeste teksten zijn trouwens van een bijzonder kaliber, ofwel behoorlijk serieus, ofwel bijzonder ironisch en geestig.

Fear My Thoughts mag gezien worden als een veelbelovende band. Muzikaal zit alles netjes op zijn plaats, de nummers zijn sterk, de teksten zijn veelal raak en het artwork is ronduit prachtig. Als de band de ruimte krijgt om verder te groeien gaat dit nog behoorlijk groot worden.

Meer over Fear My Thoughts


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.