"Geschifte psycho's" kregen de jongens van Fifty Foot Combo enkele jaren geleden naar de kop geslingerd in een zoveelste woordenwisseling. De schelder bleek gelijk te hebben. De 5 totaal geschifte psycho's / drunkabilly's van dit Gentse gezelschap houden van knotsgekke humor. Vlak voor ze een volwaardige live langspeler op de menigte afsturen komen ze met dit single cd'tje af dat wijlen Louis Neefs in zijn kist zou doen omkeren.
Wie kan het niet meezingen, "En toen kwam jij, Jennifer Jennings..."", de klassieker die al decennia lang de lente in de gezellige Vlaamse huiskamer inluidt. Het nummer wordt door deze surfboys onder handen genomen met een vette basrif, een swingende surfgitaar, vibrerende Moogtonen en zelfs een sitar om een aanval te wagen op de dansvloer. Van de tekst is enkel een verre vrouwelijke echo van de naam "Jennifer Jennings" (op de gekende toonhoogte) overgebleven. Het resultaat is dus totaal gefreakte, uitgerekte instrumentale waanzin waarin nog enkele sporen van rock 'n' roll en rockabilly te bespeuren zijn, maar nog maar weinig restanten van het originele nummer. Deze gekte zet zit overigens door in de 2 live nummers die erop volgen en die alvast inluiden hoe de komende volwaardige plaat zal klinken en botsen. De vingervlugheid van Fifty Foot Combo op zowel orgel, bas, gitaar, drums als percussie is een onweerlegbaar bewijs van hun op en top professioneel kunnen. Wacht maar eens af tot de waanzinnige geluidsclimax waar 'Banana Split' in uitmondt. Hondsdol. De bezwerende, filmische rockabilly van dit combo heeft duidelijk geen behoefte aan een frontman / zanger. Snel, afwisselend en absoluut overdonderend flirt de band met vlotte gitaarthema's, Moogriffs en opgeklopte percussie. Fifty Foot Combo is punk. Fijn om even te smaken, maar helaas met beperkte versheiddatum.
Voor wie nog meer van dit alles durft te zweren bij Corvettes, vetkuiven en doodskoppen is dus nog een extra labelsampler toegevoegd. Naast Fifty Foot Combo mogen ondermeer Thee Andrew Surfers, The O' Hara's en Phantom Rockers hun kunnen even aantonen. Des duivels!

Meer over Fifty Foot Combo


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.