Luka Bloom heeft een heel bijzondere sound. Op een concert lijkt het of hij een groep muzikanten achter het gordijn verborgen houdt. In werkelijkheid treedt Luka solo op en heeft een unieke methode om zijn geluid zo vol te maken. Hij sluit zijn gitaar rechtstreeks op een Trace Elliot basversterker aan. Dit type is bij muzikanten bekend voor zijn zeer ronde en warme basklank. Ook bij een gitaar mist dit apparaat zijn effect niet.
'Amsterdam' biedt een weergave van zijn laatste tournee waarmee hij ook de Antwerpse Arenbergschouwburg bezocht. Op de cd is de weerslag te vinden van het concert in Carré, de concerttempel in de Nederlands hoofdstad. Deze opname is perfect te noemen en biedt een goed beeld van hoe het er in werkelijkheid aan toe gaat.
Barry Moore, de echte naam van Luka Bloom en broer van de minder bekende Christy, haalde de inspiratie voor zijn naam bij de gelijknamige hit van Suzanne Vega. Bloom behoort tot die groep van artiesten die solo zijn publiek heel de avond weet te boeien. Met zijn sobere gitaarspel en heldere stem brengt hij met glans eigen werk en op een originele manier bewerkte covers. 'Natural Mystic' van Bob Marley is bij deze laatste een absoluut hoogtepunt. Met totaal respect voor de song geeft hij een unieke eigen interpretatie van dit meesterwerk. Ook 'Make You Feel My Love' van levende legende Bob Dylan is van een gelijkaardig niveau.
Verder brengt Luka Bloom een mooi overzicht uit eigen werk. Heel zijn carrière komt hierbij aan bod. Voor de niet kenner is deze cd een unieke kennismaking, voor de fan een uniek werkstuk waarbij werk van de meester in een meer dan geslaagde live versie te beluisteren is. Enige kanttekening is dat de meeste nummers eerder aan de rustige kant zijn terwijl Luka leuke ritmes op zijn akoestische gitaar kan brengen. 'Delirious' is een mooi voorbeeld van zijn kunnen op dat gebied.
'Amsterdam' is een meesterwerk en een voorbeeld van hoe live cd's waardevol kunnen zijn. Dit album laat je genieten van een schitterend concert en is een absolute aanrader.

Meer over Luka Bloom


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.