The Ideal Husband is een samenwerking tussen twee vrouwen. De één, Sandrine Collard, is een Belgische met een muzikale achtergrond: ze werkte aan een electro-album met Dan Lacksman en is de ex van Daan. Zij is degene die voor de muziek en de teksten zorgt. De ander is de Zweedse Louise Peterhoff, zij neemt de zangpartijen voor haar rekening en heeft een achtergrond als danseres. Samen delen ze een passie voor Hawaiiaanse muziek uit de jaren zestig.

De muziek die The Ideal Husband maakt, is daar een weerspiegeling, muziek die gezapig kabbelt met de lapsteel en de ukelele in een hoofdrol. De stem van Peterhoff doet denken aan die van Franse zuchtmeisjes. Een combinatie die voor een uniek geluid zorgt binnen de Belgische muziekscène, maar ze kunnen zich niet losmaken van hun voorbeelden. De muziek is sensueel en sfeervol, maar mankeert een dosis spanning en de nodige afwisseling wat ervoor zorgt dat de cd een beetje te lang duurt en niet echt kan beklijven. Single 'The Ritornello' steekt er evenwel bovenuit en is van internationale klasse, het is onbegrijpelijk dat het nummer niet meer airplay heeft gekregen. Ook ' I'll Stop to Play With You' is een sterk nummer. Totaal overbodig zijn dan weer de instrumentale liedjes, ze hebben geen enkele meerwaarde en halen de vaart uit de plaat. Verder zijn er te veel nummers die aan een ander doen denken. The Ideal Husband is schaamteloos retro en een beetje meer eigen inbreng zou hen absoluut een stuk relevanter maken.

'No Bye No Aloha' is een bijzondere plaat, maar geen uitstekende. Het is wel duidelijk dat The Ideal Husband een mooie toekomst zou kunnen tegemoet gaan, als ze in het vervolg minder gaan recycleren en meer gaan creëren. Misschien kan wat Calexico met Mexicaanse muziek heeft gedaan tot voorbeeld dienen. Voor jonge filmmakers is dit trouwens een aanrader, meer filmische muziek wordt er in ons landje niet gemaakt.

Meer over The Ideal Husband


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.