Ze gaan hard, daar in de Brusselse Fuse. Nog geen half jaar nadat Steve Bug al een mixschijfje mocht inleveren, is het nu aan de Nederlandse Shinedoe. Zij mag als relatieve nieuwkomer het zesde luik in de reeks Fuse Presents... aan elkaar draaien. Shinedoe is sinds 2004 aan een internationale opgang bezig en die bestendigt ze nu met haar allereerste mixalbum onder de vlag van de Belgische Fuseclub. Dat Shinedoe er dus iets moois van wil maken, spreekt voor zich. Ze grossiert in oude en hedendaagse tracks om zo een juweel van een dancecompilatie af te leveren.

Voor de beats er aan komen, wordt de luisteraar de levieten gelezen door DJ Bone die in zijn 'Music (Speech)' een pleidooi houdt voor de sfeer en de muziek van vroeger. Een sfeer die Shinedoe graag zou delen met haar luisteraars en daarom neemt ze hen mee op een nostalgische feelgoodtrip richting dat unieke ravegevoel. In het begin houdt ze het bescheiden en breidt ze de nieuwe release van oudgediende Vainqueur aan 'Feel The Rhythm' van Ron Trent. Hun atmosferische geluiden vormen de ideale opwarmer voor de funky minimale house die daarop volgt. Het gezapige verdwijnt stilletjes uit de mix met de boodschap van Laid en Mr. V: now dance, baby .
Om haar eisen wat bij te zetten, zet Shinedoe er de beuk in. De stevigheid en het tempo van de beats gaan omhoog door middel van platen van Daniel Mehlhart en Dennis Karimani. Een solo van een akoestische gitaar in Arancia van Arnaud Le Texier legt de beats dan weer even het zwijgen op. Tijdens die solo herinnert Shinedoe de luisteraar er met een sample van DJ Bone nog eens aan hoe fantastisch er vroeger gefeest werd. En met dit in het achterhoofd ontbindt de Nederlandse haar duivels.
In verbluffend tempo volgen danskleppers van Shinedoe zelf en haar maatje 2000 and One, Davis Ellesmere en de Belg Polder. Het minimale heeft Shinedoe nu overboord gegooid en er knalt lekkere funky house door de boxen. Onderweg wordt er nog even halt gehouden voor de vocale rariteit van Roy Davis Jr. in de Jon Marsh remix, maar dan gaat het weer richting aanstekelijk houseritmes en donkere technoklanken waarbij 'Transitions' van Dennis Ferrer een absolute hoogtepunt vormt.
Gaandeweg verlaat Shinedoe het pad van de warme house en drijft ze af richting strakke techno om zichzelf even volledig te laten gaan in de acidklassieker 'Final Frontier' van Underground Resistance. Na deze waanzinnige trip sluit Shinedoe af met het hemels zweverige 'The Blessing' van het nieuwe wonderkind Gui Boratto.

Shinedoe heeft duidelijk grondig nagedacht voor ze aan deze Fuse Presensts Shinedoe begon. De opeenvolging van tracks werkt hyperaanstekelijk en de mixtechniek is zo goed als perfect. Shinedoe vermijdt in haar platenkeuze opvallende tendenzen of al te catchy melodie├źn. Met haar eerste mixalbum wil ze duidelijk de eeuwigheid ingaan. En dat zal ze ook.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.