Wie even doorheen de drukte van de mensenmassa kijkt, kan het beamen: I Love Techno is magie. Een bezwete, gezamenlijk deinende mensenmassa wordt tot het uiterste aangespoord door een draaitafelgoeroe en begeeft zich in opperste extase. Hoewel het quasi onmogelijk is om die chemie op plaat vast te leggen, is de beweeglijke 'I Love Techno 2006'-mix van de piepjonge Hasseltenaar Ortin Cam toch een verdienstelijke poging.

DJ Ortin Cam (niet te verwarren met de Parijzenaar DJ Cam) heeft met een dik uur speeltijd weinig ruimte om een mooie opbouw in zijn set te steken en valt dus meteen maar met de deur in huis. 'Birth' van Peter Horrevorts knalt goed binnen, maar kent toch een fijn opwerkende structuur. Naast een gezonde dosis aanvurende beats, zorgt een heus arsenaal aan galm en naklanken voor een multidimensioneel gehoorveld. Hoewel de grens tussen house, trance en techno op die manier flinterdun wordt, speelt dit de speurtocht naar hogere sferen wel in de kaart. Zo beantwoordt de dj op dit schijfje meermaals aan de huidige trend tot stijlvermenging en –vervaging. Acid, elektro en zelfs lomere, hypnotiserende trancegeluiden vloeien klakkeloos door elkaar en vormen zo een erg gevarieerd, zij het niet altijd even sterk verhaal. De poging om twintig platen in de mix te proppen en tegelijkertijd verschillende muzikale wegen te bewandelen zorgt voor een iets te grote haast. Tijd om hierover te bezinnen, gunt Ortin Cam echter niet. Hippe tracks als 'Ultimate' van Drumcomplex of Cams eigen 'Need Love' leggen immers het vuur aan de schenen. Met platen van Zwosh en Wink duikt de dj even het momenteel zo populaire minimal bad in, maar halverwege de compilatie lijkt de grootmeester pas echt goed op dreef. Een strak, industrieel 'Shinogi' (Hardcell & Grindvik) trekt alle schuiven open en bewijst waar 'I Love Techno' voornamelijk voor bestemd is: dansen, dansen en nog eens dansen. Om de verhaallijn in de cd te vervolledigen, kabbelt Ortin Cam een beetje weg met het zwoele 'Tropical Melons' van 2000 and One en gaat nog even de progressieve toer op met 'Outhouse' van wonderkind Nathan Fake. Wanneer de trip met de laatste mijmerende tunes van Charles Bells' 'You and Me Lack We' wegebt, is een voldaan en bezweet gevoel toch niet ongepast. Als toetje passeert nog even Ortin Cams 'I Love Techno-Anthem 2006' en dan mag de stekker er uit.

Dat I Love Techno 2006 weer een reuzenfeest was waarbij duizenden dansvoetjes zich stevig hebben kunnen uitleven, lijdt geen twijfel. Bij wijze van nabeschouwing presenteert Ortin Cam een mooie verzamelaar die de stijlen en sferen van de verschillende zalen in één vlotte mix bundelt.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.