Voor 35.000 technofanaten en liefhebbers van elektronische dansmuziek was de vooravond van wapenstilstand het hoogtepunt van het jaar. Wie in zijn luie zetel wil (na)genieten van I Love Techno '07 moet daarvoor het mixschijfje van Dave Clarke aanschaffen.

I Love Techno is al enkele jaren geen technofestival pur sang meer, het aantal electro-acts dat de affiche bevolkt wordt steeds groter. Dave Clarke maakt tegen het einde van zijn mix plaats voor pure electro, maar niet zonder de luisteraar eerst omver te hebben geblazen met knallende, pakkende en inspirerende technoreleases. The Baron of Techno gaat er prat op dat hij deze plaat in één keer heeft opgenomen, zonder er achteraf nog eens met gespecialiseerde software alle oneffenheden uit te halen. Het resultaat is een perfecte weergave van een dj-avondje met Dave Clarke, inclusief zijn talrijke ritmefantasietjes met de mengpaneelknoppen.

Techno kan zich als een kameleon in verschillende gedaantes transformeren. De stuwende, vaak emotieloze en monotone beats gebruikt Clarke om zijn set van bij de eerste tellen de nodige impulsen te geven. Joris Voorn toont met zijn onuitgebrachte remix van 'Bassline' een subtielere techno-kant met zweverige melodieën. Dat Dave Clarke doet waar hij zin in heeft, bewijst hij met zijn keuze om meteen daarna de stampende acid-klassieker 'Three O Three' van Public Energy door de speakers te knallen. De mix dendert voort op het typerende 4/4 ritme en pakt uit met kwaliteitstracks zoals het door elkaar schuddende 'Fractals' van Joey Beltram en de volbloed techno van The Advent. Tot net voorbij de helft van mix gaat de technohardheid in stijgende lijn, zonder in de hoek van het lawaaierige schranz te belanden.

De electro laat Dave Clarke vertegenwoordigen door 'Respect' van T. Linder, dat als een soort Kraftwerk-nieuwe stijl bekende geluidjes en een bizarre vocal combineert. Detroit's Own DJ Surgeon en DJ 3000 breien een vervolg aan de ingeslagen weg en zelfs strijkers krijgen een hoofdrol toebedeeld. Het electro-intermezzo is volledig achter de rug wanneer het porrende ritme en het opzwepende stemgeluid van The Horrorist voor de nodige opwinding zorgt. De tornado 'Hutch' van Rob Gibson rond het geheel af samen met de ongepolijste up-tempo electro-ruitenbreker 'The Same' van het Brusselse Velvet Underwear

Dave Clarke toont dat er verschillende facetten zijn in het technogenre en bijgevolg ook op I Love Techno. Op het vlak van originaliteit scoort de technogod quasi een maximum, mede dankzij enkele onuitgebrachte tracks, maar hij valt met enkele overgangen van het ene uiterste in het andere. Laat dat punt niet al te zwaar doorwegen, verrast worden heeft ook zijn charmes.

Meer over V/A


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.