TrixTrax is reeds enkele jaren een van dé plekken waar het publiek kennis maakt met vers talent. Traditiegetrouw wordt het seizoen afgetrapt met TrixTrax Fest. Dit jaar een extra bijzondere gebeurtenis, want het online magazine Indiestyle bestaat vijf jaar, en dat moet gevierd worden!

Niet alleen Kwadratuur viert feest dit jaar, ook de collega's van Indiestyle hebben reden tot feest. Zij mogen dit jaar vijf kaarsjes uitblazen. Hoe dit beter in de verf te zetten dan zich als partner van het TrixTrax Fest - de broedplaats voor beloftevolle indie-bands - te engageren.

Een samenwerking tussen Indiestyle en TrixTrax... het mag niet verbazen dat de bands die deze avond aantreden vooral de kaart van de indierock trekken.

Montevideo
Montevideo

Montevideo draait al een tijdje mee in het circuit: deze Brusselaars maken al een tijdje furore met hun catchy gitaarpop. Ook in nieuwste single Fate & Glory (met de bevallige Lara Chedraoui op zang) primeren de discoritmes, snedige gitaren en dromerige zanglijnen. Zomerse deuntjes, met een zweem melancholie.

Andere band die op de bühne staat: Leaf House. Niet alleen de naam verwijst naar de collega-muzikanten van Beach House. Ook muzikaal is er enige verwantschap te horen. Het is echter geen goedkope kopie: de heren van Leaf House halen ook mosterd bij Yeasayer en Animal Collective en maken al deze invloeden tot een eigen, uiterst aangename en sfeervolle sound. 

De polders worden op deze editie vertegenwoordigd door Alpha Whale. De zee is nooit veraf, de surf-klanken vliegen de luisteraar om de oren. Dit is gitaarpop pur sang: ongecompliceerde songs met flinke scheuten 60's en 70's.

Ook singer-songwriters krijgen een plaats op TrixTrax Fest, deze keer in de vorm van Phanques, alias Maarten Tytgat. Grappige, soms ontwapenende teksten over van alles en nog wat. Maar vooral - hoe kan het ook anders - over de liefde.

Het belooft een fijne avond te worden, daar in Trix!

Naast deze avond organiseert Indiestyle ook nog een feest in de Brusselse Bonnefooi, op 19 september. Suck it and See, zoals het feest de geschiedenis zal ingaan, mag DVKES verwelkomen voor een live-set. Verder DJ-sets van onder andere Recorders en Freaky Age.

Meer over TrixTrax Fest (i.s.m. Indiestyle)


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.