Gonzo Circus

Gonzo Circus biedt ruimte voor Belgische en internationale artiesten, platenlabels en tendensen in de marge van de rock, hiphop, dance, en elektronica. Het magazine biedt veel artikels (soms specialistisch van inslag), cd-besprekingen en een beperkte, alternatieve concertagenda. Daarnaast wordt aandacht besteed aan film, literatuur, podiumkunsten en maatschappelijke onderwerpen. De bijgevoegde onafhankelijk samengestelde cd Mind The Gap bevat volledige nummers van recent verschenen of nog te verschijnen cd's.

http://www.gonzocircus.com

Verschijnt tweemaandelijks

Taal Nederlandstalig

Prijs per nummer € 8

Prijs abonnement € 45 / 6 nummers

Waar te koop? Te vinden in grotere krantenwinkels en gespecialiseerde platenzaken. (volledige lijst op de site)

Gramophone

Gramophone is een Brits magazine dat zich uitsluitend op klassieke muziek richt. Naast veel kort nieuws zijn er ook interviews, beschouwende artikels, een vergelijkend onderzoek van diverse opnames van één bepaald muziekwerk en besprekingen van cd's, dvd's en audioapparatuur. Gramophone geldt als één van de belangrijkste referenties binnen de klassieke muziekwereld. Elke editie bevat een cd met (fragmenten van) opnames van pas verschenen cd's.

http://www.gramophone.co.uk

Verschijnt maandelijks

Taal Engelstalig

Prijs per nummer ?

Prijs abonnement € 68 / 12 nummers

Waar te koop? Te vinden in grotere krantenwinkels

Jazzmozaïek

Jazzmozaïek richt zich met korte artikels op een breed publiek. Er is veel aandacht voor de Belgische jazz, naast bijdragen over internationale artiesten. Naast enkele interviews, verslagen, voorbeschouwingen en columns zijn er ook veel cd-besprekingen terug te vinden. Er is geen concertagenda, wel een overzicht van jazz op binnenlandse en buitenlandse radiostations.

http://www.muziekmozaiek.be/index.php?onderdeel=4015&titel=Jazzmoza%C3%AFek

Verschijnt driemaandelijks

Taal Nederlandstalig

Prijs per nummer € 0

Prijs abonnement € 15 / 4 nummers

Waar te koop? Te vinden in culturele centra, bibliotheken, platenzaken en jazzclubs.

Oor

Oor is het grootste Nederlands poptijdschrift. Het levert interviews zowel met zeer succesvolle artiesten als met minder bekende muzikanten. Naast kleine artikels en uitgebreide interviews zijn er ook recensies van nieuwe cd's, heruitgaven en dvd's. De steeds bijgevoegde katern bevat een uitgebreid overzicht van de optredens in Nederland, aangevuld met enkele Belgische podia. Vanaf 2005 heeft het nummer zich online uitgediept met een ruim muziekarchief, audio streaming, prospecties, video interviews en felle platenreducties voor zijn abonnees. Oor is sporadisch voorzien van een promotie-cd met tracks uit recente releases.

http://www.oor.nl

Verschijnt maandelijks

Taal Nederlandstalig

Prijs per nummer € 5,95

Prijs abonnement € 39 / 6 nummers

Waar te koop? Te vinden in grotere krantenwinkels.

RifRaf

Vooral kwantitatief blinkt dit maandblad uit. In elk nummer kan je tussen de tien en de twintig interviews en tientallen korte recensies lezen. Daarbij wordt een zeer brede waaier aan muziek onder de aandacht gebracht: (post)rock, hiphop, techno, drum 'n' bass, house, elektronica, reggae, dub, wereldmuziek, enz. Speciale aandacht is er voor Belgische groepen en voor metal, punkrock, hardcore en noise. De Belgische concertagenda is zeer volledig en bevat ook informatie over gemakkelijk te bereiken podia in Zuid-Nederland en Noord-Frankrijk. Er valt steeds weer allerlei moois te winnen.

http://www.rifraf.be

Verschijnt maandelijks

Taal Nederlandstalig

Prijs per nummer € 0

Prijs abonnement € 0

Waar te koop? Te vinden in platenwinkels, concertzalen, muziekcafés en jeugdhuizen.

Rock Tribune

Rock Tribune is een magazine dat zich volledig focust op het stevigere rockwerk. Veel bliepjes en beats moeten dus niet verwacht worden, aangezien het al gitaar is wat de klok slaat. Meest interessante is wel dat het blad zeer breed gaat, wat eigenlijk wil zeggen dat zowel rock als extreme metal aan bod komen. Hoofdbrok zijn interviews, en Rock Tribune biedt ook een greep uit het aanbod van nieuwe platen, waarbij kwaliteit eerder dan kwantiteit voorrang krijgt.

http://www.alcatrazmusic.be/rock-tribune-home/

Verschijnt maandelijks

Taal Nederlandstalig

Prijs per nummer

Prijs abonnement € 45 / 12 nummers

Waar te koop? Te vinden in dagblad- en boekhandels.

Wire

Wire richt zich op een breed muzikaal spectrum: rock, dance, elektronica, jazz, klassiek, folk... Er is vaak aandacht voor minder bekende of vernieuwende artiesten, maar tevens voor belangrijke historische figuren. Naast interviews en beschouwende artikels zijn er ook ook cd-besprekingen in terug te vinden. Tweemaandelijks wordt er een overzicht gegeven van essentiële opnamen rond één bepaald onderwerp (groep, stijl of beweging). Het tijdschrift gaat regelmatig vergezeld van een promotie-cd.

http://www.thewire.co.uk

Verschijnt maandelijks

Taal Engelstalig

Prijs per nummer ?

Prijs abonnement £ 55 / 12 nummers

Waar te koop? Te vinden in grotere krantenwinkels.