Het label GSR wist de laatste tijd behoorlijk te verrassen met zeer sterke releases op vlak van metalcore en hardcore. Ondermeer het Belgische The Setup leverde een loeier van een album af en Nederland lijkt hetzelfde te gaan doen middels dit 37 Stabwoundz, een combo dat behoorlijk effectief tekeer gaat op dit album. Het Nederlandse antwoord op acts als Killswitch Engage is een behoorlijk boude stelling die nochtans hout snijdt.

Echt vrolijk wordt een mens niet van 'A Heart Gone Black', want titels als 'A Death, Once Victory' of 'Sacrifice Required' doen niet het beste vermoeden voor de mensheid. Op muzikaal vlak mag er gelukkig des te meer goedkeurend geknikt worden op de tonen die 37 Stabwoundz speelt. Hoewel de band gemakshalve tot de zogeheten metalcore wordt gerekend, is hun sound wat meer opengetrokken en zit er echt wel heel veel metal in verweven. Dat uit zich vooral in de beukende gitaarlijnen die ouderlingen vast de daver op het lijf bezorgen. Echt veel melodie wordt er niet gebruikt: beuken is de boodschap. Ook drummer Roy Moonen hakt met een overgave die veelal gereserveerd bleef voor houthakkers die lijden aan een extreme vorm van ADHD. Temidden al die drukte schreeuwt Mike Scheijen de longen uit zijn lijf, waardoor het des te verrassender is wanneer hij een bijzonder melodieuze en zalvende stem bovenhaalt. Het is een aanpak die veel van de zogenaamde emocorebands toepassen, maar bij 37 Stabwoundz krijgt die aanpak meer legitimiteit dan bij het gros van dit soort groepen. Een verklaring is moeilijk te vinden, maar het plaatje klopt simpelweg. De betonnen fundering van de songs krijgt een kleurrijker tintje en dat komt het luisterplezier enkel ten goede.

De afwisseling gekoppeld aan de agressieve inslag maakt 'A Heart Gone Black' een meer dan genietbaar album dat zeker en vast in staat is om hoge ogen te gooien, zowel nationaal als internationaal. 37 Stabwoundz heeft de juiste instelling, de juiste sound en de puike songs om groot te worden. Het is hen dan ook ten volste gegund.

Meer over 37 Stabwoundz


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.