De Amsterdamse producers Adani & Wolf zijn twee bekende figuren in de internationale loungescène. Hun downtempo nummers klinken als filmmuziek in de oren en kleuren elke huiskamer tot een zomers interieur. Daniël Testas (Wolf) verzorgt de ritmes, effecten en harmonica terwijl Roberto Gaasterland (Adani) over de keyboardtoetsen of snaren streelt. ‘Into The Outback’ kwam in de winter van vorig jaar uit, maar moest broodnodig blijven liggen voor de zonnige dagen van 2011.

Net als de muziek van het bekende Franse duo Air , doet ook ‘Into The Outback’ geen vlieg kwaad. Ze blijft op de achtergrond draaien, weet genoeg te boeien en stoort nergens. Mede daarom wordt het genre ‘lounge’ vaak afgeschilderd als een oppervlakkige stijl, bekend van saaie cocktailbars en irritante wachtkamermuziek. Artiesten als Adani & Wolf bieden hiervoor een muzikaal sterker alternatief. De muziek kabbelt langzaam voort in de dromerige sfeer zonder het idee te geven in herhaling te vallen.

Mede door de dansgeoriënteerde nummers, wordt het oppervlakkige aspect van de muziekstijl wat doorbroken. ‘You Bring me Down’ heeft een lome deephouse sfeer, aangedikt met de sensuele zang van zangeres Ginger. Die wordt later in het nummer vervangen door de saxofoon van Wouter Schueler. Ook ‘Speak’ is soulvol door zang die veel overeenkomsten vertoont met de uitgesproken zangstijl van Kosheen (Sian Evans).

Niet enkel in de snelle nummers zit de exotische sfeer vervat; vooral de tragere stukken dragen een warme wind. ‘Sunland’ heeft een duidelijke drum met gitaarspinsels van Adani die rondvliegen in een Afrikaanse steppeomgeving. ‘Alhaurin’ begint met een traditioneel aanvoelend gitaargetokkel dat later wordt bijgestaan door een mooie maar droevige mondharmonicamelodie. Er zullen een hele boel repeats nodig zijn om dit fantastische filmische karakter te verbreken.

Zoekt iemand een uitstekend album om de zomerse sfeer op te zoeken, zijn wachtzaal van aangename muziek wil voorzien of een soundtrack voor een filmproject? Zonder het te beseffen ligt de plaat op de achtergrond te draaien en is het spontaan genieten. 

 

Meer over Adani & Wolf


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.