Met een bandnaam als ‘American Werewolf Academy’ verwacht de luisteraar hoogstwaarschijnlijk duistere, grauwe muziek. Niets is echter minder waar. De Amerikaanse weerwolven schotelen een portie goudeerlijke, vrolijke en zachte poprock op ons bord.

In thuishaven Texas heeft deze band al een noemenswaardige aanhang opgebouwd. De rest van de wereld laat nog even op zich wachten. Toch is er zeker potentieel te horen. De klassieke no nonsense rock doet immers verlangen naar de tijd van The Replacements. De songs staan bol van de innemende zanglijnen, gebracht met een iet of wat hese stem. De obligatoire gitaarsolo passeert ook op tijd en stond de revue en maakt het plaatje compleet. Af en toe wordt de luisteraar wakker geschud door dreigende distortion uitspattingen, dan weer afgewisseld met levendige uptempo ritmische deuntjes.

Om het geheel boeiend te houden, worden er voorzichtige zijsprongen gemaakt naar punk, grunge en garagerock waar de fans van het vuilere gitaarwerk zeker niet om zullen klagen. Om dan plots uit te monden in een fragiele ballad als ‘Bad Things’ of ‘Hard Kisses’, waarmee bewezen wordt dat er echt goede songschrijvers in deze band spelen. Af en toe is de zang op het randje van net niet vals, maar het zijn deze aspecten die de band echt en rock’n roll maken.

Ondanks deze zijsprongen, zijn het er minder dan op hun vorige werk. American Werewolf Academy lijkt daarmee een duidelijker keuze gemaakt te hebben over de richting die ze uit willen. Al maakt dit dat de verrassingen waar de band vroeger wel voor zorgde soms een beetje gemist worden. Dat zal de fans van eerder vernoemde The Replacements, R.E.M. of The New Pornographers echter worst wezen. ‘Out Of Place All The Time’ is immers zonder meer een goede rechttoe rechtaan ‘klassieke rock met ballen’ plaat geworden, waar zeker nog de nodige afwisseling op te horen valt.

Of een band al dan niet opgepikt wordt door het grote publiek, hangt vaak van kleine dingen af. De basis is American Werewolf Academy in ieder geval al enkele jaren aan het leggen en daar doen ze met deze nieuwe plaat simpelweg vol goede moed verder mee.

Meer over American Werewolf Academy


Verder bij Kwadratuur

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.