'Jua' is het eerste volledige album van het Deense kwartet Annasaid. Hoewel hun gemiddelde leeftijd slechts rond de 21 jaar schommelt, brachten ze al enkele zelf gefinancierde EP’s uit en hebben ze een pak tourervaring achter de kiezen. Zo trokken ze in 2009 rond in het voorprogramma van het Schotse Glasvegas en Florence & the Machine.  

Wat onmiddellijk opvalt bij het beluisteren van de eerste nummers, is dat alles heel zuiver opgenomen en geproduceerd is. De zang klinkt vlekkeloos en elk instrument zit op de juiste plaats. Het is zeer zuivere feelgood muziek, die ondanks een stevig tempo toch zeer luchtig klinkt. 'Medicine' doet samen met wat andere nummers een beetje denken aan Kings of Leon, maar dan met wat meer elektronisch klinkende geluiden er bij. 'Dogfight' valt op door een leuke baslijn, en bevat dezelfde hoge, futuristisch klinkende gitaarriedeltjes. Het refrein is zeer meezingbaar en heeft hitkwaliteit. Dit is rasechte zomerse festivalmuziek.  Het titelnummer is opnieuw een voorbeeld van zweverige muziek waar toch een stevige beat onder zit. Het valt wel op dat de sound van de eerste drie songs heel gelijklopend is. Het vierde nummer 'Sun' zorgt voor wat variatie. De zuiderse ritmes en de gelukzalige vibes doen nog meer aan de zomer denken dan wat voorafging. In 'Bloodboy' komen de elektronische klanken weer terug maar opnieuw stoort dit nergens. Veel nummers worden doorkruist door heel inventieve en technisch niet te onderschatten riffjes. Muzikaal is dit alvast een sterke band en ook ritmisch zit alles ongelofelijk strak. Soms wordt de zachte zweverigheid onderbroken door een stevige wall of sound, zoals bijvoorbeeld tijdens het einde van 'Frenzy'. Ook de drummer laat zich vaak niet onbetuigd en geeft de luchtigheid wat gewicht zonder deze te verstoren.

'Jua' is een meer dan bevredigende debuutplaat. De songs klinken vol, zuiver en stralen vreugde uit. Het feit dat veel nummers op elkaar lijken kan men ook met de dooddoener “een eigen sound” verklaren. Annasaid doet in deze barre maanden gelukzalig wegdromen van warmere tijden. Moesten deze jongens tijdens de komende zomer op enkele Vlaamse festivals opduiken zou dit niemand mogen verbazen.

Meer over Annasaid


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.