Dit bijzonder geschifte plaatje komt uit Warschau, waar een aantal fans van avant-gardistische metal en grindcore samen kwamen om evenzeer avant-gardistische of geflipte grindcore op te nemen. Het dient gezegd te worden, 'Resonance' is alvast een intrigerend werkstuk geworden dat echter een beetje tussen wal en schip valt, omdat de heren blijkbaar niet helemaal duidelijk zijn welke richting ze het meest willen uitgaan. Maar voor de hyperactieve medemens kierewiet te maken kan dit album wel tellen.

Bijzonder lang is deze schijf niet, vooral niet omdat zowat elk nummer afklokt op minder dan twee minuten en de meesten nog geeneens anderhalve minuut halen. Maar wie de openingstonen van 'Pursuit' en 'Seismic Report' heeft overleefd, weet meteen waarom: het hyperactieve element is zo overdadig aanwezig dat langere nummers maken niet haalbaar is, niet voor de muzikanten en niet voor de luisteraars. Niet voor de muzikanten om de simpele reden dat de songs zo intens en geflipt snel zijn dat ze na een optreden vast aan een beademingsmachine moeten gelegd worden. In die optiek heeft Antigama wel wat weg van Dillinger Escape Plan: dezelfde drang voor georkestreerde chaos, dezelfde abrupte wissels binnen eenzelfde nummer en het frenetieke karakter van het geheel. Het meest bizarre nummer van het hele album zit perfect halverwege: 'Barbapapex', een jazzy, soms wat naar lounge neigend intermezzo dat iedereen even toestaat om op adem te komen. Ook 'Psychonaut' is wat langzamer en op het eerste gehoor gestructureerder, maar daarna is het weer prijs met 'No', een Tasmaanse duivel op steroïden. Het hysterische geschreeuw en gegrom dat boven de muziek wordt uitgekotst maakt het plaatje der teringherrie compleet. Het is echter weer zo'n geval van doorzetten en dan zitten er inderdaad leuke ideetjes in de muziek, maar het is zo'n uitputtingsslag dat het soms de vraag is wie dit in een ruk kan uitzitten.

Grindcore met bijzonder veel experiment is waar Antigama op staat en eerlijk is eerlijk: ze doen dat zeer behoorlijk. Al wie houdt van onder andere Dillinger Escape Plan of dergelijke nerveuze beukers mag zich hier dus ook aan wagen.

Meer over Antigama


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.