Arch Enemy is hot en iedereen zal het geweten hebben. Sinds de melodische death metalband rond de broertjes Amott zangeres Angela Gossow inhuurden om de grove vocalen te doen, is de populariteit van het combo enorm de hoogte in gegaan. Het is trouwens al langer een publiek geheim dat de muziek van Arch Enemy enorm groot is in Japan en dus is de meest logische conclusie ook dat de band naar het land van de Rijzende Zon trok om daar een live-dvd op te nemen. Zoals altijd bij dit combo is het kleinood zeer de moeite waard om in huis te halen.

Eerst even over de extra's die elke dvd zou moeten hebben. Ook hier zijn er een paar: de obligate videoclips (al zijn het er deze keer slechts drie) en een vrij uitgebreide sectie over hoe het precies is om als gewaardeerde metalband in Japan rond te trekken en op te treden. Het is amusant, maar de collectie aan talking heads wordt na een half uurtje wel een tikkeltje vervelend en vooral saai. De echte fan maalt daar vermoedelijk niet om, maar daar is het natuurlijk een echte fan voor. Het optreden zelf vormt uiteraard de hoofdmoot en het dient gezegd dat alles er zeer fraai uitziet. Er werd met een groot aantal camera's gewerkt en werkelijk alles was tot in de puntjes verzorgd. Soms is de lichtshow wel een beetje erover (ofwel te veel belichting, ofwel iets te weinig), maar dat draagt bij tot de sfeer van het concert. De band was alweer in bloedvorm. Ritmesectie Daniel Erlandsson (drums) en Sharlee D'Angelo (bas) houden de vaart er fiks in, terwijl de gebroeders gitaar (Michael en Chris Amott) naar hartelust soleren, melodielijn na melodielijn tevoorschijn toveren of gewoon bruut en hard riffen. Frontvrouw Angela Gossow bewijst dat ze de geknipte persoon is om een band als Arch Enemy aan te voeren. Zowel présence als prestatie zijn puik, al kan ze niet verstoppen dat na een vijftal nummers haar stem het langzaam maar zeker aan het begeven is. De songkeuze is niet bijzonder opvallend (de band focust zich uiteraard voornamelijk op de meest recente platen) en verschilt niet bovenmatig van Arch Enemy's vorige dvd, maar een kniesoor die daar op let.

Wie graag onderuitgezakt een mooie portie melodieuze death metal tot zich neemt, kan zich hieraan niet mispakken. Als liveband heeft Arch Enemy zijn strepen al verdient en dat bewijzen ze hier alweer met verve.

Meer over Arch Enemy


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.