Remember Arid? Dit majestueuze rockkwartet onder leiding van stemacrobaat Jasper Steverlinck verscheen voor het eerst aan de oppervlakte in Humo's Rock Rally van 1996 en debuteerde drie jaar later met 'Little Things of Venom', een plaat die het beste deed verhopen voor de toekomst. Na het matige 'All Is Quiet Now' (2002) volgde nog een liveplaat, waarna de groep genadeloos werd buitengewerkt bij major Sony. Steverlinck ging solo en gaf de platenfirma lik op stuk met de monsterhit 'Life On Mars', een cover van David Bowie. Sindsdien stond de groep op non-actief, maar vijf jaar na datum staat Arid er weer met 'All Things Come In Waves', een plaat waarvoor de tijd klaarblijkelijk heeft stilgestaan.

Steverlinck en kompanen pikken de draad weer op waar ze hem hadden laten liggen. 'All Things Come In Waves' staat bol van de emotionele, licht bombastische rock à la Coldplay en The Killers. De aanzwellende strijkers uit de intro van 'Right This Time' verraden alvast een gevoel voor (al dan niet overdreven) dramatiek en ook de zoetgevooisde vocalen doen een duit in het zakje. Hoewel de vergelijkingen met de engelenstem van wijlen Jeff Buckley niet van de lucht zijn, blijken songs als 'When It's Over It's Over' muzikaal echter niet diepgravend genoeg om te blijven boeien. Waar de slepende slidegitaar en zalvende akkoordenprogressie van 'Words' tekent voor het eerste hoogtepunt van de plaat, komt 'Lost Stories' niet veel verder dan wat elementair gitaar-, bas-, drum- en pianowerk. Arid kiest voor luistervriendelijke, conventionele composities die uitblinken in middelmatigheid: een gedurfdere aanpak had de groep ongetwijfeld naar een hoger niveau kunnen tillen.

Arid brengt weinig nieuws onder de zon en het is dan ook maar de vraag of de groep veel nieuwe zieltjes over de streep zal kunnen trekken. 'All Things Come in Waves' blijkt een onderhoudend werkstuk waar de goedbedoelde pathos van afdruipt, maar verrassingen of wereldsongs zitten er niet in. Volgende keer beter, heren?

Meer over Arid


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.