Arno klinkt op zijn zesentwintigste plaat nog altijd zoals Arno, chevalier des arts et des lettres. Nog steeds probeert hij de rauwheid van blues te koppelen aan het Franse chanson. Voor de eerste keer heeft hij nu echter zijn album zelf geproduced. Dat hij er eerder mee had mogen beginnen, bewijst 'French Bazaar'.
In het trage en rustige 'Chanteur de Charme' zingt hij boven een woelige gitaar "Je suis un chanteur de charme". Dat is Arno dan ook ten voete uit. Meer bekende Arno is te vinden in het nummer 'Françoise' dat het basisconcept van 'Putain Putain' (van TC Matic) herneemt door de strakke beat te integreren. In hetzelfde up-tempokader past ook de luchtige single 'Chic et Pas Cher', die op de cd begeleid wordt door een grappige videoclip. Met 'Voir un Ami Pleurer' lijkt ook een cover van Jacques Brel een vaste waarde te worden. Breekbaar, eerlijk en pakkend bouwt de song op met een piano, viool en bescheiden drums. Het valt op dat zingen in het Frans Arno beter en beter afgaat met zijn doorrookte, wat hese stem. Ook '40 ans' en 'Vide' leggen vooral de nadruk op Arno's stem. Andere nummers zijn gebaseerd op één instrument: gitaar in 'Lili', keyboards in 'Chic et Pas Cher' en een piano die toch niet uitbarst in het dansbare effect die het lijkt aan te kondigen, in 'La Fête'. Het is opmerkelijk hoe op 'French Bazaar' de instrumenten zo uit elkaar gehouden worden. Op die manier komt ook de gitaar van gastmuzikant Roland Van Campenhout goed tot z'n recht in van een exotische beat voorziene 'In Love avec un DJ'. Een andere opmerkelijke gast is Stef Kamil Carlens van Zita Swoon die zowel zijn kunsten op de Wurlitzerpiano in 'Vide' toont als zijn stem leent voor 'Chic et Pas Cher', 'Françoise' en 'Femme Riche'.
In die nummers heeft Arno het over zijn manier van (over)leven en zijn omgang met vrouwen. In de ingehouden rocker 'Femme Riche' gaat het als volgt: "Je n'ai pas le talent d'être anarchiste." 'In Love avec un DJ' behandelt Arno's afkeer van de glamourwereld. Afkeer of niet, een man met de charmes en het talent van Arno behoort tot die wereld. Ook al klinkt 'French Bazaar' niet altijd even sappig als de showbizzwereld, toch bevestigt het album de klasse van Arno. En live komt daar nog een stevig sausje bij!

Meer over Arno


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.