'Hold On MMXII' is de heruitgave van dit demoplaatje van de Belgische hardcoreband Ashes. De vorige editie bleek snel uitverkocht, al was dit ook in behoorlijk beperkte oplage verschenen. Maar de vraag is natuurlijk of de muziek van dit viertal netjes genoeg in elkaar steekt om opnieuw onder de aandacht gebracht te worden.

Voor een schijfje dat slechts twee songs telt, kan 'Hold On MMXII' er best mee door. De opnamekwaliteit is niet helemaal je dat (zo staan zowel de drums als de zang behoorlijk vooraan in de mix), maar het blijft uiteraard een visitekaartje en wat dat betreft mag Ashes gerust tevreden zijn. Hun hardcore is relatief zwaar en vooral basgericht, wat het geheel een behoorlijk pompend karakter verleend. De zang van Stijn Deweerdt is dan weer iets te standaard logge hardcore, maar als hij zichzelf de kans geeft om te groeien, kan daar best meer een eigen gezicht in worden teruggevonden.

Het album begint met 'Bridge Down In Brighton', dat misschien niet de meest clichévrije tekst ooit heeft, maar wel beschikt over een degelijk paar riffs en flink wat kwaadheid. In dat opzicht slaagt Ashes wel degelijk in zijn opzet: dit is opgefokte hardcore die misschien nog net dat tikkeltje extra 'oomph!' mist om brokken te maken, maar wel veel potentieel bevat. Dat geldt ook voor de tweede song 'Losing Track'. Beide nummers hebben potentieel en laten horen dat Ashes flink gewerkt heeft, maar het geheel mist nog net die extra stap die hen naar een hoger niveau zou tillen. Een potiger sound met iets meer aandacht voor de gitaren zou anders ook geen kwaad kunnen, want nu blijft vooral de bas op de voorgrond. Dat is aardig, maar door die overdaad aan buik mist het geheel wat punch.

'Hold On MMXII' is een leuke introductie tot een hardcoreband die met wat schaafwerk best nog iets aardig kan opleveren in de toekomst. Op dit moment staat Ashes nog niet helemaal op punt, maar met wat geluk en doorzettingsvermogen zit hier best meer in.

Meer over Ashes


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.