Een schot in de roos, dat was de single ‘Your Gorgeous’ uit 1996 van Babybird. Op internationaal vlak heeft de Britse groep rond Stephen Jones verder weinig potten gebroken, desalniettemin maakten ze nog verschillende gewaardeerde albums en bouwden ze in eigen land een mooie fanbasis uit. In het najaar van 2011 kwamen de heren op de proppen met hun elfde album, wat ze met ‘The Pleasures Of Self Destruction’ betitelden. Hierop laat Babybird horen waar ze ondertussen 17 jaar mee bezig zijn: mistroostige rock.
Doorheen het album zeilen Stephen Jones en de zijnen vooral op een kalme zee, maar op welbepaalde stonden trotseren ze evengoed stormen. Zo is er bijvoorbeeldnaar het trage ‘The Best Days Of Our Lives’ en het haaks daarop te situeren  ‘Can’t Love You Anymore’. Daarnaast weten de heren na al die jaren ook ruimte vrij te maken voor een catchy geluid (‘www.song’) en intense rock (‘I’m Not A Killer’), met waar nodig een hoekje af (‘Can’t Love You Any More’).
Toch moet dit vertrouwde recept Babybird niet volledig op het gemak hebben gesteld. Ze kozen er namelijk – net als op hun vorige album ‘Ex-Maniac’ – voor om niemand minder dan Hollywoodster Johnny Depp zijn vertrouwde instrument – de gitaar – in de handen te duwen en mee te spelen met het gitaarnummer en tevens opener van het album ‘Jesus Stag Night Club’. Een doorslaggevende muzikale rol speelt de wederhelft van Vanessa Paradis hoegenaamd niet, maar in iedere recensie en in menig tijdschrift zal hij gelinkt worden aan de band.
Het zou onterecht zijn om ‘The Pleasures Of Self Destruction’ af te kraken. Het is een degelijk album van uitstekende muzikanten. Toch mocht waarschijnlijk meer verwacht worden dan dit, want wanneer puntje bij paaltje komt lijkt Babybird wat te verstenen in hun eigen muzikaal recept.

Meer over Babybird


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.