Nee, deze exotische bandnaam is niet een of andere invocatie van een obscure Mesopotamische god, wel integendeel. Deze Amerikaanse grapjurken hebben gewoon de eerste letters van hun bezetting (bas, drum, vocals, gitaar) gekozen om een aparte naam te creëren. Missie alvast geslaagd, maar dan rest nog de vraag of de heren er ook in slagen om op muzikaal vlak te overtuigen. Dat doen ze met verve, want dit is een lekker staaltje vunzige doom/stoner van de beste plank!

Bädr Vogu had eerst besloten om dit album via het gratis platform Bandcamp aan de man te brengen, maar dankzij een degelijke verkoop hebben ze nu toch onderdak gevonden bij een echt label. Geen slechte zaak, want labels hebben altijd dat tikje meer know-how. 'Exitium' is een album dat het echt verdiend om opgepikt te worden door meer mensen, want wat hier gespeeld wordt, smaakt naar meer. Aan de oppervlakte is het geheel verwant aan smerige doom en stoner (een beetje een mix van Asphyx en Kyuss, zeg maar), maar dan met de juiste toets en de juiste sound om toch nog vettig, vunzig en goor te klinken. Zo zijn de ritmepartijen heerlijk lomp (die bonkende klank van de drums is bijvoorbeeld heerlijk) en suizen en ronken de gitaren als de beesten.

Vocaal gesproken ligt het gebrachte netjes in lijn met de muziek: het mag allemaal vies en vettig klinken en ondanks de groezelige totaalsound, klinkt het album lekker strak en pakkend. Bädr Vogu heeft deze keer slechts zes tracks op plaat gepleurd, maar deze halen elk een behoorlijk respectabele speelduur en ze zijn sterk opgebouwd. Dankzij dat laatste slaat de verveling nooit toe en met oog voor opzwepende ritmiek en methodiek knalt het geheel de pannen van het dak.

'Exitium' is een apart schijfje dat misschien onder de radar voorbij schuift, maar wie een hart heeft voor opvallende, eigenzinnige en lompe muziek die goed opgebouwd is en de details op de juiste plaats zet, mag hier niet aan voorbij gaan. Er wacht namelijk een erg leuke verrassing!

Meer over Bädr Vogu


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.