De Poolse metalmachine genaamd Behemoth is er opnieuw in geslaagd om een superbrutaal, vloeiend technisch en bijzonder aanstekelijk plaatje te maken. Waar meesterbrein Nergal de energie vandaan haalt tussen het intensieve toeren in om nog steeds zoveel ideeën te spuien is een raadsel, maar als dat gespui iets als 'The Apostasy' oplevert, dan mag de man nog vaak de wereld omzwerven! De griezelige en tegelijk mooie hoes geeft trouwens goed aan hoe de band agressie in een mooie jas weet te verpakken.

De meeslepende en perfecte intro 'Rome 64 C.E.' ruimt snel baan voor 'Slaying the Prophets Ov Isa' (Behemoth heeft iets met de letter v), een loeier zoals enkel dit trio er kan afleveren. Onder een barrage van supersnel donderende drumpartijen wordt een waar monster geschapen. Drummer Inferno bewijst eens te meer dat hij, samen met Daray van Vader, het predikaat menselijke drummachine meer dan verdient. De typisch hoekige riffs en bezwerende melodieën zitten als serpenten rond elke hoek gewrongen, waaruit blijkt dat Nergal het zichzelf alweer niet bepaald makkelijk heeft gemaakt. Zijn zeer karakteristieke brulzang maakt het plaatje dan weer netjes af. Heel opvallend is trouwens het gebruik van blazers aan het einde van dit nummer, die het geheel toch extra cachet weten geven. Die blazers duiken trouwens nog een aantal keer op gedurende het album, al zijn ze nergens té nadrukkelijk aanwezig. Het feest gaat trouwens onverminderd voort, met kleppers als 'At the Left Hand Ov God' of het geniale 'Inner Sanctum', dat zowaar een grote gastbijdrage kent van Nevermore-zanger Warrel Dane. Zijn dramatische cleane zang geeft de aanloop van het nummer een kippenvelopwekkende bezwering mee, terwijl het nummer voorbij de helft zowaar losbarst in een hels inferno waar Nergal mag overnemen. Wanneer 'Christgrinding Avenue' het album afsluit, rijst dan ook enkel de vraag naar meer.

Volledig in navolging van de naam, heeft Behemoth eens te meer een moloch van meedogenloos metaal tot leven geroepen waarvoor men enkel op de knieën kan vallen en eer dient te betuigen. Hun trouwens zeer doordachte occulte teksten geven de luisteraar ook intellectuele stof tot nadenken.

Meer over Behemoth


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.