De doorsnee zondagavond Eén-kijker hoeft geen vraagtekens te plaatsen bij Tine 'Sedes & Belly' Reymer. Wat velen echter niet weten, is dat de dame er naast haar tv-carrière ook een roemrijk muzikaal leven op na houdt. Met Billie King komt dat leven weer even naar de oppervlakte. In dit nieuwe project – bijgestaan door Flowers for Breakfast partner en muzikale rechterhand Tom Pintens – staat zowel de vrouw als een voorliefde voor groezelige jaren '60 jazzcabaret centraal. 'There You Go, My Love' (mét rode hartjes) omvat twaalf liedjes waarin dromerige romantiek en lieflijke mijmeringen maar vooral pijnlijke herinneringen aan het te vroege afscheid van broer Lucas de kop opsteken.

Op dit charmante laatavondplaatje komt vooral de lieflijke zang van Tine Reymer naar voren. Hoewel geopend wordt met twee hitsige nummers waarbij taaie tante Tine haar divakant laat zien (in een heerlijke cocktail van typische ballroomjazz en exotische ritmes), primeert vooral het tedere aspect. Intieme ballades op piano of dromerige hammond zijn de mooie bescheidenheid zelve. Zo walst 'In the Garden, at Night' op een uiterst frêle wijze weg en zorgt 'Black Ribbon' met zijn weemoedige pianomelodie voor een wel heel intens moment. 'Ring My Bell Boy' gaat zowaar de romantische toer op dankzij de vrouwelijke tweestemmigheid. Zo legt Billie King de klemtoon op leuke liedjes in een warm en zacht droomsfeertje, al is een wat bitterzoete bijsmaak van diep verdriet steeds aanwezig. Zonder enige schaamte legt Tine Reymer haar ziel bloot. Toch dringt de cd zich nergens op, een gewaagd ritmisch en wat tegenwringend buitenbeentje ('These Boots') niet te na gesproken. Wie op zoek was naar een nieuwe Vlaamse rockbitch is eraan voor de moeite. "Sit back / relax / don't look for me" zijn uiterst geschikte openingswoorden: ontspannen onderuitzakken en genieten is de boodschap.

'There You Go, My Love' verwent de luisteraar. Hoewel Billie King live uit vijf vrouwen bestaat die wel steviger van leer trekken, is de cd de rust zelve. De muzikale onrust van creatieve hersenhelft Tom Pintens is door Tine Reymers zachte zang mooi ingeperkt. Wat rest is een dozijn bloedmooie liedjes met net dat tikkeltje muzikale uitdaging dat ervoor zorgt dat 'There You Go, My Love' gerust in de top tien van de Vlaamse releases van 2006 mag prijken.

Meer over Billie King


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.