Na de teloorgang van technische metalact Lektor, besloot gitarist Michael Steenhoudt dat het eens tijd werd voor iets anders. Enter Black Swarm, een groep die nog steeds geregeld teruggrijpt naar de meer technische kant van het genre, maar die vooral smeriger, vuiger en meer rock 'n' roll klinkt dan hetgene waar de man zich vroeger mee bezig hield. Hun eerste demo telt hoop en al drie nummers, maar belooft alvast veel goeds voor de toekomst.

Het valt soms moeilijk om de parallellen niet te trekken tussen Black Swarm en High on Fire: de sound van deze act is immers lekker en ongegeneerd rauw en bevat veel knipogen en verwijzingen naar onder meer hardcore, punk en sludge, maar dan zonder echt een blatante kopie of doorslag van eender welke act binnen dat stramien te vormen. Voor een gedeelte is dat te wijten aan de vocalen van frontman Same (ook bekend van Caldera), die met zijn semi-hysterisch geschreeuw het geheel onmiskenbaar richting hardcore trekt. Nog een geluk dat alles muzikaal gesproken veel vuiger is en vooral gas geeft.

Dat rauwe randje kan tegelijk de zegen en de vloek van Black Swarm vormen, want soms gaat een deel van de subtiele toetsen die gitarist Michael gebruikt wat verloren ten voordele van het vettige gebeuk. Nu dient evenzeer vermeld te worden dat de natuurlijke en ongekunstelde (lees: niet digitaal klinkende) productie in dit geval een goede keuze is, want de spontaniteit van het geheel gaat nooit verloren en ondanks de wat grofkorrelige sound klinkt het geheel fris met een hoog amusementsgehalte. Dat gezegd zijnde, is Black Swarm geen band die luchtige thematiek gebruikt en is alles toch voorzien van een rauw randje, ook tekstueel.

Deze demo laat het beste vermoeden voor de toekomst, maar dat is ook niet moeilijk met een viertal behoorlijk door de wol geverfde muzikanten in de gelederen. Het mag dan nog niet perfect zijn (laat staan spek voor ieders bek), maar wie losgeslagen metal met een eigen smoelwerk aan een luisterbeurt wil onderwerpen, kan het alvast slechter treffen dan dit kleinood.

Meer over Black Swarm


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.