Blackmail is hét fenomeen in de wereld van de Duitse, alternatieve rockbands. Na hun succesvolle album ‘Anima Now!’ is het tijd voor een nieuwe topper met een simpele naam: ‘II’. Het is dan ook het tweede album met nieuwe zanger Mathias Reetz, die al snel de oplossing bleek te zijn van het zwarte gat van hun creativiteit in 2010. Het is niet alleen opmerkelijk hoe goed het stemgeluid van Reetz bij hun muziek past, ook de energie van de band staat op een hoog peil. Hun twintigjarig bestaan kan dus terecht gevierd worden met deze strakke plaat!

De binnenkomer ‘Impact’ zet meteen de juiste toon. Het ietwat dromerige begin staat in contrast met het stevige refrein en knallende einde, een trend die in de hele plaat terug te vinden is. Gecombineerd met de bijzondere stem van zanger Reetz geeft het de sfeer die de cd nodig heeft om recht te blijven staan. Het tweede nummer ‘The Rush’ staat dan weer ritmisch steviger in zijn schoenen en ook het nummer ‘Days of Doom’ beschikt over de perfecte combinatie van dromen en klaarwakker zijn. De drums geven over de hele lijn de juiste drive. De track ‘O’ is het voorbeeld van een melodieus sterke prestatie en het laatste nummer ‘Dual’ pakt uit met meerstemmigheid in combinatie met afwisseling van hevige en rustige passages. Conclusie: het album bestaat uit stuk voor stuk sterke nummers, met hier en daar een knipoog naar zowel Franz Ferdinand als Billy Talent, maar dan met meer standvastige ritmes en een lager punkgehalte.

‘II’ is een album dat er staat, met een paar hele straffe nummers. Het is tot in de puntjes afgewerkt, alles klinkt strak en het hele plaatje klopt gewoon. Het is het beluisteren meer dan waard.
Hip, hip, hoera voor Blackmail!

Meer over Blackmail


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.