Het Britse Bleed From Within heeft met 'Uprising' een bom van een metalcoreplaat afgeleverd. Geen flauwekul, geen lange aanloop: een simpel feit volstaat in dit geval. Het is behoorlijk indrukwekkend om te zien hoe deze vrij jonge heren al heel snel zich hebben gedistantieerd van de deathcore-scene en vervolgens een bijzonder matuur en pompend album hebben gemaakt dat smaakt naar meer.

Na een kleine aanloop mits intro 'III', mag het feest in alle hevigheid losbarsten met 'Colony' een loeier van een binnenkomer. Hoewel Bleed From Within duidelijk stamt uit de tak van metalcore, wordt de aanpak nergens clichématig. Jazeker, er zijn snelle en licht death metal-georiënteerde passages; jazeker, er zijn vertragingen en breakdowns en er wordt vooral geschreeuwd dat het een lieve lust is, maar Bleed From Within schrijft binnen dat stramien simpelweg sterke songs. De vermenging van brutaliteit en melodie staat hier op een behoorlijk hoog niveau en geregeld doet de band tegendraads: een wars akkoordje hier, een onverwachte solo daar en een breakdown die eens niet op de voorspelbare plaatsen valt.

'Nothin, No One, Nowhere', 'I Am Oblivion' of 'The War Around Us' zijn slechts enkele extra grepen, uit het arsenaal, maar Bleed From Within herhaalt zich nergens. Dat betekent dat de nummers continue fris en monter blijven klinken en hoewel het album duidelijk een mooi geheel vormt, slaat de verveling nooit toe. Dat is een erg sterk staaltje vakmanschap en dankzij de logge loeiers van tracks (waarvan eerder vermelde slechts een paar zijn) leidt het geen twijfel of dit album gaat potten breken.

Wie met andere woorden zich niet kan vinden in de chaotische aanpak van Suicide Silence of die Killswitch Engage te soft vindt, zal met Bleed From Within geen problemen hebben, wel integendeel. 'Uprising' is loei- en loeihard, bevat pakkende en sterk uitgetekende songs en is zonder twijfel een van de betere schijven die dit jaar het daglicht zullen zien. Sterk!

Meer over Bleed From Within


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.