Bliss of Flesh is een Franse extreme metalband die op 'Beati Pauperes Spiritu' vol gas geeft ter meerdere eer en glorie van de gehoornde. Dat levert een schijfje op dat barst van de energie en kwaadheid, maar op bepaalde momenten toch wat fut verliest door iets te nadrukkelijk door te racen.

Bliss of Flesh is geen band die hersenloos ramt of eentje die oerlog en vadsig klinkt. De drumpartijen zijn veelal snel tot erg snel, de gitaren beuken maar laten ruimte voor dubbele lijnen die meer melodie in het geheel brengen en de vocalen zijn afwisselend. Die dubbele gitaarlijnen zijn een goede aanpak: terwijl de ene gitarist de heftige akkoorden speelt, mag de tweede daarboven zijn ding doen met venijnig piepende melodieën die alles een old school gevoel geven. In dat opzicht lijkt Bliss of Flesh een beetje op Watain (maar dan echt maar een beetje), aangezien die ook dat principe hanteren. Bliss of Flesh is wel een stuk bruter en leunt meer aan bij een death metal-geïnfuseerde neef van het zwarte genre.

Vocaal gesproken kiezen de heren voor een afwisselende insteek en dat is een goede zet. Zo zijn er logge gromvocalen, hese raspzangen tot zelfs semi-gesproken normale zang terug te vinden, vaak gedubbeld. Die dubbele aanpak tussen laag en schril heeft de groep dan weer overduidelijk van Deicide afgekeken, maar dat stoort niet. Enkel de cleane/pratende zang is soms de vreemde eend in de bijt en hoewel het bijdraagt aan de variatie, brengt het niets speciaals voor de nummers an sich.

Allemaal goed en wel en Bliss of Flesh kwijt zich met verve van zijn taak, maar de groep mist toch nog wat overtuigingskracht. De nummers zijn oké opgebouwd, maar hebben soms gebrek aan de nodige “Oempf!” om echt als een moker op de schedel in te slaan. Er wordt overigens vaak afgewisseld tussen tempo's om alles wat dynamischer te krijgen, maar soms was de groep meer gebaat bij semi-simplistisch rechtdoor rammen.

'Beati Pauperes Spiritu' is een ongepolijst brokje geweld, dat ergens nog wat finesse mist om een grondige impact te hebben. Maar voor wie alles graag snel, gemeen en met wat hoeken af heeft, lijkt dit alvast een aanwinst te zijn.

Meer over Bliss of Flesh


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.