Bloodbath is werkelijk een allstar death metalband. Wat anders te denken van een project dat de helft van Katatonia verbindt met de helft van Opeth en duizendpoot Dan Swanö daaraan toevoegt? Tot hiertoe gaf de band slechts één optreden op Wacken in 2005 en dat optreden is vereeuwigd op cd en dvd, netjes in een enkele verpakking. De studioalbums waren al overheerlijk bloederige slachtpartijen, maar kon de band dit ook live vertalen?

Bloodbath regeert, punt. De bijzonder zware deathgrunt die frontman Akerfeldt bezigt is genoeg om iedereen van zijn stoel te laten donderen en past zo wonderwel bij de stevig doorrollende teringherrie die de heren produceren. In dat opzicht is de dvd net iets leuker dan de cd, omdat hier de poses en de oneliners die Akerfeldt vrolijk bezigt beter overkomen. Het gitaarwerk van zowel Anders Nyström als Dan Swano is succulent en het is duidelijk hoorbaar dat de heren volop eerbied tonen voor de grondleggers van het death metalgenre, waar die ook vandaan mogen komen. De zware gitaarklank, de vrij eenvoudige riffs, de geflipte soli en de breakdowns (niet die van de metalcore gelukkig) vliegen een mens om de oren. De band verliest trouwens weinig tijd tussen de nummers en gaat er als een opgefokte sneltrein vandoor. Drummer Martin Axenrot laat trouwens zien en horen waarom hij zo'n verdraaid goede en strakke drummer is en mist geen enkele slag. Zoals reeds uit de bandnaam mag blijken, zijn de heren niet vies van een potje vetzakkerij en met titels als 'Ominous Bloodvomit' of 'Bastard Son of God' is de toon wat dat betreft ook meteen gezet. Met andere woorden: een diepe grafstem, laaggestemde en ronkende gitaren, een pompende bas en overheerlijke polkadrums afgewisseld met blastbeats zorgen niet voor een origineel concept, maar wat is het verdraaid goed uitgevoerd!

Wie nog nooit van Bloodbath heeft gehoord, doet er niet slecht aan om dit bijzonder leuke kleinood in huis te halen. Hoewel het an sich weinig zin heeft om een liveplaat uit te brengen van een death metalband, is het in dit geval zeker gerechtvaardigd. Want live is nu eenmaal de plaats waar de slachtpartijen van Bloodbath het beste tot hun recht komen.

Meer over Bloodbath


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.