De staat North Carolina staat niet meteen bekend om zijn bloeiende muziekomgeving, maar toch komt Bloodjinn daarvandaan. In die zin valt er een parallel te trekken met Slipknot, aangezien die ook uit een compleet onverwacht landsdeel kwam opdagen. Maar Bloodjinn speelt voornamelijk een vrij brute vorm van metalcore. Vooraleer mensen de termen trendy of meelopers gaan roepen, Bloodjinn bewijst met dit album dat het hen menens is en ze slagen erin om zonder verpinken bruut en melodieus uit de hoek te komen zonder dat het geforceerd klinkt en dat verdient een pluim op zich.

De ingrediƫnten die de hoofdmoot vormen van dit kwintet zijn ondertussen bekende exploten: men neme een zeer solide ritmesectie, compleet met snelle drums en rollende bas, overgiete het geheel met een stevige saus aan forse gitaarriffs doorspekt met melodieuze lijnen en spetterende soli en daarboven gooit men een hese schreeuwstem. Dat gezegd zijnde, mag ook vermeld worden dat Bloodjinn er de hele tijd stevig tegenaan gaat. Geen tijd voor plotse en vaak misplaatste cleane zang, maar schril geschreeuw en gekrijs all the way, daar draait het om. Dat maakt daardoor dat muzikaal deze band een pak harder is dan de meeste van zijn genregenoten. In dat opzicht leunt de groep dan ook eerder aan bij The Black Dahlia Murder dan bij Killswitch Engage, al mag gezegd worden dat Bloodjinn iets subtieler te werk gaat dan de eerstgenoemde. Mochten de heren van Killswitch Engage alle meligheid overboord gooien, dan zouden ze misschien enigszins klinken als dit combo. Om maar meteen te zeggen dat ook deze heren een goeie neus hebben voor songschrijven. Echte uitschieters zijn er niet bepaald te noemen, maar missers al evenmin en dat is een zeer puike prestatie.

Wie metalcore graag heeft zoals ze zou moeten zijn, namelijk bruut en melodieus zonder te soft te willen overkomen, is bij Bloodjinn aan het juiste adres. Voorlopig compromisloos gaan de heren te werk en hebben hierdoor een puik schijfje afgeleverd. Nu maar hopen dat ze zich niet laten verleiden door de commerce, want dat zou bijzonder jammer zijn.

Meer over Bloodjinn


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.