Door de wildgroei aan Italiaanse DIY-labels en hun hoge productiviteit, is het soms wroeten door een hele hoop middelmaat vooraleer men stuit op iets kwalitatiefs. Het label Hysm? heeft in die context al vaker positief weten te verrassen. Ook de EP ‘And That if Piggod!’ van het knotsgekke trio Bogong in Action (uitgebracht in samenwerking met Lemming Records) heeft weer dat beetje extra.

Artobeat, Gaspo en Leg vormen samen Bogong in Action, een luidruchtig gezelschap dat overduidelijk is beïnvloed door no wave. Dat bewijzen de dissonante gitaarpartijen en de gortdroge ritmes van opener ‘The Giant Tomatoes of Krusciov’ al meteen. Het toevoegen van smerige vocalen en een goedgemikte portie noise geeft de groep echter een geheel eigen smoel, die gedurende acht minuten – langer duurt deze cd-r namelijk niet - indruk maakt.

De koper van dit gelimiteerd kleinood krijgt gedurende die acht minuten echter waar voor zijn geld. Het gaspedaal wordt vanaf de openingsseconden ingeduwd en het tempo stokt nergens. Het trio slaagt er in de luisteraar in een mum van tijd lam te slagen met huilende gitaarsalvo’s, kletsende drums en een hoop geschreeuw. Vooral ‘Derby Crash’ maakt de nodige slachtoffers met een doodsimpele maar doeltreffende gitaarriff die wordt gedragen door razende drumpartijen in een lange rechte lijn. De ultieme mokerslag deelt het trio uit met ‘Brenda is Not Alone’, dat bestaat uit een repetitief patroon van twee scherpe gitaarnoten, een modderpoel van bas en een pulserende donderdrum. Uit de tekstuele verwijzing naar een flauwe tienerserie in datzelfde nummer, blijkt overigens dat de groep zichzelf niet al te serieus neemt.

Kort samengevat combineert Bogong in Action met ‘And That if Piggod!’ de funky dissonantie van Old Time Relijun met het ijskoude geweld van Arab on Radar. Dansbare chaos of groovy muzikaal terrorisme, het zijn allemaal treffende beschrijvingen van wat het trio gedurende een handvol minuten laat horen. Te beluisteren op een hoog volume.

Meer over Bogong in Action


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.