Moderne metal mag ook in onverwachte streken behoorlijk geslaagde bands opleveren. Bridge to Solace klinkt als een mooie mengeling tussen oer-Europese metalcore als het Belgische Liar en meer melodieuze Amerikaanse neefjes als Killswitch Engage. Nochtans komt deze band uit Hongarije: waarlijk een regio die men nooit onder de loep neemt als het op metal aankomt. Hoe het ook zij, 'Where Dreams and Nightmares Unite' is ondertussen het derde album dat de heren op het conto hebben staan en het is een degelijk, zij het weinig verrassend schijfje geworden.

Bridge to Solace trapt in ieder geval loeihard af met zowel 'Sundeath' en 'The Dead and the Unknown', niet toevallig twee nummers waar de term 'dood' in voorkomt. Beide songs leveren de blauwdruk van het album: strakke metalcore met links en rechts melodische knipogen. De ritmesectie, bestaande uit drummer Tamás Kuttner en bassist Lászlo Sztojka, gaat er aan een rotvaart vandoor en laat het tempo niet al te vaak zakken. Gitaristen Zoltán Jakab en Bálint Szollár hebben dan de ondankbare taak om te volgen, maar dat doen zij met verve. Hun partijen gaan regelmatig de hakkende toer op, een beetje zoals een industriële hamer die een argeloze medewerker op de hoogste stand heeft gezet en vergeten is om de stekker uit te trekken. In de tragere stukken komt Bridge to Solace loodzwaar over en ontstaat het gevoel als rolt er een fikse pletwals over de tenen. Dit zijn natuurlijk allemaal de geknipte ingrediënten voor een puike metalcoreplaat. Zwakste schakel is zanger Ádám Fellegi, al is zwak te sterk uitgedrukt. De brave man schreeuwt en krijst als een gediplomeerd betoger die geen megafoon heeft bemachtigd om zijn standpunt uit te drukken, maar soms gaat hij er een tikkeltje over. Daarenboven blijkt al snel dat wanneer hij flink doorraast, zijn schreeuw behoorlijk monotoon kan overkomen. Het is alleszins slechts een kanttekening voor de meer kieskeurigen.

Met 'Where Dreams and Nightmares Unite' levert Bridge to Solace een meer dan degelijk album af dat zeker en vast in de smaak kan vallen bij de liefhebbers van recente formaties als Killswitch Engage, Lamb of God of inderdaad Liar. De enige reservatie die erbij hoort is dat deze band nog niet op datzelfde niveau staat, maar dat is hopelijk slechts een kwestie van tijd.

Meer over Bridge to Solace


Verder bij Kwadratuur

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.