Poolse electro, maar niet van de zuiverste soort. De man achter C.H. District is Miroslaw Matysik die vijf jaar na zijn vorige release terugkeert met zijn ‘Conclusion’ album. In tegenstelling tot de droge electro gemaakt met een drumcomputer en een synthesizer, is C.H. District’s muziek meer aangekleed met grove industrial klanken en fijnzinnige elektronica. Het klinkt als Electronic Body Music die in een luchtig en toegankelijk jasje is gestoken.

Hoewel de strakke ritmes nooit uitgesproken complex klinken, zijn ze enorm innemend en slaan ze al vanaf de eerste seconde raak. Ze komen hard over en tekenen zich duidelijk af tegen een achtergrond van flashy synthesizer melodieën en ritmisch geruis. Een doeltreffende combinatie zo blijkt want ‘Conclusion’ staat in voor een vlotte luistersessie. Mede doordat de nummers goed in elkaar overlopen, is er weinig reden om de sfeer stop te zetten. Want sfeer is hier zeker te vinden. ‘Practical Tool’ en ‘Go Out’ hebben dan ook echte tunes als melodie die de stemming bepalen als droge en solide beats tegen het trommelvlies beuken.

Hoewel de up-tempo beats meermaals energiek uit de hoek durven komen, is deze muziek niet meteen opdringerig en daardoor ook geschikt als achtergrondplaat. De repetitieve melodieloopjes bevorderen het evenwichtige karakter dat geen bruuske veranderingen tolereert. Hiermee schemert er dus ook een techno mentaliteit die frequent dezelfde geluiden blijft toesturen naar de luisteraar. Wie zijn muziek dus graag avontuurlijk heeft kan beter op zoek gaan naar meer afwisseling.

De tenenkrommende stem van Tomtylor in het nummer ‘Like A Human’ door de vingers gezien, is ‘Conclusion’ een toffe plaat geworden die niet snel geassocieerd wordt met de standaard dansmuziek. Als luisteraar valt er gewoonweg niets te vrezen want dit is instapklare dance pur sang.

Meer over C.H. District


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.