Er moet toch iets van aan zijn: een land dat een paus voortbracht, genereert ook een groot aantal blasfemische acts. Case and point: Polen. Centurion is ondertussen de zoveelste band die zichzelf laat balanceren op de soms dunne scheidingslijn tussen death en black metal maar vooral tekstueel de pijlen richt op alles wat enigszins te maken heeft met het christelijke geloof. Dat levert in dit geval met 'Serve No One' een degelijk, zij het wat gezichtsloos schijfje op.

Centurion doet gelukkig geen poging om de grootheden van het Poolse vaderland wat betreft extreme metal te imiteren. Goed gezien, want velen proberen dat wel en falen veelal miserabel. Daarentegen brengen deze jongens vooral vrij snelle death metal, gekruid met wat van die typisch snijdende black metal gitaarpartijen en diabolische teksten. Bij die laatste durft er geregeld iets schorten aan de grammaticale correctie (laat staan spelling), maar het is de intentie die telt en qua bevlogenheid valt er op 'Serve No One' weinig aan te merken. Er wordt flink gas gegeven en op vlak van brutaliteit weet Centurion te scoren.

Dat vertaalt zich echter niet altijd even netjes op muzikaal vlak. Zo zijn de drumpartijen meer dan eens inwisselbaar en vooral verdraaid monotoon. Het lijkt er op alsof de drummer echt maar een enkele snelheid aan kan houden – die van de blastbeat – en vervolgens zo rechtlijnig mogelijk aan de slag gaat. Enige variatie was welkom, want nu krijgen de songs niet altijd de basis die ze verdienen, en dat is erg jammer.

Wat betreft gitaar- en zangwerk gaat het een stuk beter. Toegegeven, de meeste gitaarlijnen zijn duidelijk geënt op de betere acts binnen het extreme gebeuren (maar dan iets minder memorabel), maar er wordt duchtig geharkt en de brute vocalen zijn echt bruut zonder idioot te klinken. De productie is erg goed en daardoor is alles binnen de muziek goed te ontcijferen. Minder is dat het songmateriaal nog niet genoeg beklijft, maar dat kan eventueel in de toekomst opgelost worden door iets langer te schaven aan songs én de drummer inventiever te laten zijn.

'Serve No One' is een degelijke extreme black/death metalschijf, zonder echt op te vallen. Voer voor de harde kern, als het ware, al kan dit combo in de toekomst mogelijkerwijs wat meer potten breken.

Meer over Centurion


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.