Cerekloth is een Deense band die geheel wars van trends blijft vasthouden aan oude en lompe melodieuze death metal. Die afkeer ten opzichte van trends siert de groep, maar het blijft echter ook zo dat Cerekloth ietsjes mist om ten volle te kunnen overtuigen in het overaanbod aan acts. Wie echter geen genoeg krijgt van vrij rustige death metal die wat knipogen bevat richting Hypocrisy, is hier alleszins aan het juiste adres.

De basis van Cerekloth zit in ieder geval snor: het is goed hoorbaar dat deze heren behoorlijk wat ervaring onder de leden hebben en qua compositorisch vernuft weet de band wanneer ze een sporadische versnelling moeten inbouwen en wanneer het beter is om gas terug te nemen. Het stevige gebruik van melodie en het gebrek aan focus op rauwheid geeft de groep dan ook de allures van een act die in de vroege jaren negentig van de vorige eeuw met death metal aan de slag ging. De lichte doomtoets (de slepende tempi en de neerslachtige atmosfeer) versterken dat gevoel nog.

Het enige en vooral grootste probleem van Cerekloth is dat de nummers niet genoeg beklijven of blijven hangen om een effectieve impact te weeg te brengen. Alles klopt aan het plaatje en toch overtuigt het niet over de hele lijn. De hang naar melodie binnen het brutere raamwerk en het occasioneel gebruik van sferische invloeden doet soms sterk denken aan een mix tussen echte doom en de Zweedse semi-melodieuze scene, maar het mist nog iets. Er is geen echte vonk aanwezig en het is iets te zeer op veilig gespeeld, waardoor de opwinding en het verfrissende gevoel verloren gaat.

Met 'In the Midst of Life We Are In Death' heeft Cerekloth een degelijk, zij het wat onopvallend album afgeleverd dat enkel de die hard fans van trage en melodieuze death metal kan aanspreken. Wil de groep zichzelf meer in de kijker werken, dan zal er de volgende keer meer gewerkt moeten worden aan pakkende tracks die iets te bieden hebben en die blijven hangen.

Meer over Cerekloth


Verder bij Kwadratuur
  • Helaas geen extra info meer.

Verder bij Spotify
Interessante links
Agenda
Concertagenda
  • Geen concerten gevonden.